Vinterland


Bild från fredagens skrittur
Usch, vad dålig jag är på att uppdatera, ber om ursäkt igen.

Veckan som gått ägnade vi åt att slå på tappsko, jogga och hoppträna för Magnus. Det kändes inte alls bra, egentligen stämde ingenting på hoppningen. Vet inte riktigt vad jag höll på med. Jag ogillar att skylla på saker och hitta bortförklaringar, men det var svinkallt, jag kände inte mina tår och hästen tyckte det var jätteroligt. Så jag skyller på det!

Förra veckan var det sista dressyrpasset för Sten innan jul. Det gick riktigt bra och jag gottar mig fortfarande i det Sten sa efter träningen: "Jag är imponerad av hur snabbt du har ändrat ditt sätt och system att rida. Fortsätt så och det kommer bli riktigt bra". Det peppade mig verkligen. Och när Sten säger så, då menar han det. Han säger inget för att vara snäll.

Nu är det inte långt kvar till jul. Marillo pratade om han gärna skulle vilja ha en Akton Action Pad i julklapp. Vi får se vad mattes plånbok säger. Kanske gammelmatte och -husse vil hjälpa till lite.

Julpynt, nya dojjor och träning


I går när jag kom till stallet efter att ha varit hemma över helgen hade de julpyntat så fint överallt.
Och alla hästarna hade fått varsin knäckbrödsring med sitt namn på! Mysigt!

Idag fick Marillo äntligen nya skor, skönt med nyfina fötter till träningen på tordag. Idag hade vi extrainsatt hoppträning, men eftersom Marillo hade tappat sko hade jag lektionsghäst. Det gick sådär. Visst hoppade hon, men jag kände inte något samspel, vilket givetvis var mitt fel.

Kvällen har jag ägnat i ridhuset. Först på min egen och sen träning för ett par tjejer i stallet. Egentligen skulle ställägaren varit med också, men han fick annat att göra så det blev bara de två. Det gick bra, de var nöjda med mig och boka in en träning nästa vecka också. Skoj!

Nu är det dags att sova. Förvisso har jag inte föreläsning förrän kl 13 imon, men jag tänkte komma upp i någorlunda tid och planera mina teorilektioner inför lördag.

Nattinatt!

Det är visst någon som är tillbaka

Jag har inte försvunnit, bara haft maaassor att göra. Men nu är jag tillbaka!

I tordags och fredags hade vi clinic för Traudi Björling i skolan, och jag var en av de som fick rida ett av passen. Jag hade inte ridit ordentligt på fyra dagar innan, av olika anledningar, men jag kunde inte tacka nej till en sådan chans. På grunda av detta var Marillo aningen pigg och spänd i början, men till slut lossnade han riktigt fin och jag fick med mig ett par övningar jag kan jobba med. Det var två intensiva och lärorika dagar, fantastiskt roligt.

I fredags när jag tittade i bredlådan hittade jag även Bo Tibblins "Ridlära", så nu har jag något att sättta klorna i bredvid Ridhanboken 1 och 2.

Tillägg: Ska försöka få någon att fota nästa träning också!
Visa fler inlägg