Åsa Foglé & Hästeriet

Förtidig julklapp

Jos Lansink och Cavalor Cumano

Gissa vad som kom i paket till mig idag?
Japp, ett par John Whitaker-stövlar. Ja, jag är nöjd!

Träning för Sten idag. Galoppfattning på volt ur förvänd sluta var dagens övning. Lurigt i början, men gick riktigt fint till slut. Han tyckte även att jag har en trevlig häst och att han kommer bli som förbytt om vi jobbar ett par månader. Han måste hänga ihop mer och bli starkare. Och jag måste sitta ännu mer still! Det är mitt största problem för tillfället, jag driver honom med sitsen istället för att bara sitta och följa med. Men jag jobbar på det. Stenhårt.
Nu ska jag även jobba med halvsteg och lära honom att vänta på hjälperna. Han har en tendens att "rinna iväg". Å andra sidan är inte det så konsigt om jag omedvetet driver honom framåt med sitsen.

Och så säger de att det inte är svårt att rida. Det är en jädra konst skulle jag vilja säga!

Fick höra av stallägaren igår att han tycker Marillo liknar Jos Lansinks Cavalor Cumano. Vet inte om jag håller med, men vi tar det som en komplimang!

Det är aldrig hästens fel när den inte gör rätt
Under en vecka ungefär har Marillo gått som en klocka. För när jag gör rätt gör Marillo rätt. Det känns så illa att jag har suttit och gett den stackars hästen dubbla budskap under så lång tid. Får riktigt dåligt samvete. Usch.

Men på torsdag är det träning för Sten igen, jag är peppad. Idag fick häst stå eftersom jag och min grupp ligger efter med projektarbetet och var tvugna att plugga, men i morgon ska jag rida så han är någorlunda mjuk på torsdag.

Nu ska jag öppna "Dressyr med Kyra" så jag är påläst inför mina lektioner på lördag!

Fullt ös

Gårdagen var intensiv. Jag jobbade mitt första riktiga pass på Nääs. Det var teoridag vilket betydde att jag släppte ut alla hästarna efter mockningen. Fick med andra ord bra med motion, eftersom man får gå med dem till hagen som ligger en bit bort. Kan jag säga att jag är lite mör i kroppen idag.

Teorin gick jättebra. Eleverna fick ta fram lite faktia om olika ämnen och sen diskutera dessa. Tycker det är ett bra alternativ till "korvstoppning", bättre att få ta reda på det man är intresserad av själv. Nästa vecka blir det att hålla ridlektioner igen. Det är verkligen jätteroligt.

Idag blir det jogg för Marillos del. Han vilade igår så vi får ta det lite lugnt med gamlegubben. Och med mig.