Åsa Foglé & Hästeriet

Tretorn Falsterbo GT

Den populära ridstöveln från Tretorn har fått en uppföljare; Tretorn Falsterbo GT
. Det är den första ridstöveln som är fodrad med Gore-Tex och är både vattentät och ventileärrande. Utsidan är av mjukt och slitstarkt läder.
Malin Baryard, Jessica Kürten och eventuellt Meredith Michaels-Beerbaum kommer vara ambassadörer för stöveln som finns i butik i december och kommer att kosta ca 5 499 kr.

Källa: Equipage.se

Jag tycker designen är snygg och skulle kunna tänka mig ett par om plånboken tillät. Vad tycker ni?
Stundade flytt, gymnastikhoppning och Equipage
Flytten till Skara börjar närma sig för mig och Marillo. På torsdag är det träning för Sten och efter det hade jag tänkt stalla in honom i hans nya bostad mellan Skara och Skövde. Det känns pirrigt men samtidigt riktigt bra!

Igår hade jag och en stallkompis lite gymnastikhoppning och det gick så bra! Det är så roligt att hoppa när det flyter. Jag är nog  hoppryttare i hjärtat ändå. Först körde vi en femstuds och sen trav in på två studs, ett galoppsprång och oxer. Var riktigt roligt! Vi hade även ett "titthinder" i form av en plastmatta som ser ut som en mur, för att träna kompisens unghäst.

Nu ska jag kasta mig i sängen och läsa nya numret av Equipage som damp ner i bredvlådan idag!
Doping

FEI har bestlutat att stänga av hoppryttaren Michael Whitaker under fyra månader då hans hingst Tackeray lämnat positivt dopingprov på tävlingarna i La Baule i mitten av maj. Hingsten hade en substans i blodet  som innehöll spår av Altrenogest - ett kvinnligt hormon som finns i produkten Regu-mate, som får ges till ston som tävlar, men inte till hingstar och valacker. Ryttaren hävdar att foderhinkarna måste ha blandats ihop, men FEI beslutade ändå att stänga av på grund av att han, som har yttersta ansvar för hästarna, har brustit i uppmärksamhet. Michael Whitaker missade därför EM i Windsor, men får komma tillbaka på tävlingsbanorna i slutet av oktober.

Källa: Ridsport.se

Vad har hänt med ridsporten? Tycker jag har hört alldels för mycket om doping hos den yttersta världseliten det senaste. Det är ju de som är, eller ska vara, förebilder för alla oss "dödliga" som håller på med sporten. Det var inte längesen blev Isabel Werth blev avstängd på grund av doping, men tog det med lugn: "Jag är ändå gravid, så det spelar ingen roll" ungefär.

Det är så tråkigt! Visst sker misstag, att foderhinkar blandas eller hästar äter ur samma hink eller vad som, men det känns inte som rimligt att det skulle hända varje gång.

Dessutom blir hela sporten smutskastad. Det är tråkigt för dem som verkligen kämpar och inte fuskar sig till framgång.


Vad tycker ni?