Doping


FEI har bestlutat att stänga av hoppryttaren Michael Whitaker under fyra månader då hans hingst Tackeray lämnat positivt dopingprov på tävlingarna i La Baule i mitten av maj. Hingsten hade en substans i blodet  som innehöll spår av Altrenogest - ett kvinnligt hormon som finns i produkten Regu-mate, som får ges till ston som tävlar, men inte till hingstar och valacker. Ryttaren hävdar att foderhinkarna måste ha blandats ihop, men FEI beslutade ändå att stänga av på grund av att han, som har yttersta ansvar för hästarna, har brustit i uppmärksamhet. Michael Whitaker missade därför EM i Windsor, men får komma tillbaka på tävlingsbanorna i slutet av oktober.

Källa: Ridsport.se

Vad har hänt med ridsporten? Tycker jag har hört alldels för mycket om doping hos den yttersta världseliten det senaste. Det är ju de som är, eller ska vara, förebilder för alla oss "dödliga" som håller på med sporten. Det var inte längesen blev Isabel Werth blev avstängd på grund av doping, men tog det med lugn: "Jag är ändå gravid, så det spelar ingen roll" ungefär.

Det är så tråkigt! Visst sker misstag, att foderhinkar blandas eller hästar äter ur samma hink eller vad som, men det känns inte som rimligt att det skulle hända varje gång.

Dessutom blir hela sporten smutskastad. Det är tråkigt för dem som verkligen kämpar och inte fuskar sig till framgång.


Vad tycker ni?
2
Anders R

Verkligen trist med att det är så pass mycket doping som det är , varje fall är illa.



Jo du knä och lilltår gör frukansvärt ont.

tur att de är rätt slagtåliga.

Hoppas du får en trevlig helg

Matilda

Fan vad nice, vart blir det party? Jag vet inte riktigt vad jag tycker i det fallet. Hmm