Åsa Foglé & Hästeriet

2010-01-31
Vi har börjat med ny kurs i skolan (Hästens anatomi och fysiologi) och fredags hade vi en otroligt intressant praktisk övning i skolan. Vi disikerade hästben. Det var lite obehgligt i början, men när vi hade flott benet var det otroligt intressant att få se alla ben och leder där inne och hur allt hänger ihop. Dock var väl ingen driket sugen på lunch efteråt. Lägger in småbilder (klickbara) nedan, så ingen får en chock och svimmar. ;)

Marillo var ju ofräsch förra veckan och har därmed vilat. Inte nog med det, när jag kom till stallet i tisdags så hade han ett sår och svullnad i storlek med en pingisboll på höger framknä. Den verkar dock ha försvunnit helt nu, igår hade den gått ner från knäet till skenan och var inte alls lika stor, så det går ju åt rätt håll. Förhoppningsvis kan jag ta ett par varv på honom i morgon. Sen funderar jag på att klä in honom i skumgummi, så han håller sig hel. ;)

Lektion

Idag var det meningen att jag skulle hoppa Marillo på träningen. Dock var han oren bak och hade en galla på utsidan av hasen, så det blev inget med det. Hoppas verkligen att det bara är en överansträning.

På eftermiddagen hade vi våra första lektioner som instruktör där vi får träna på varandra. Jag hade min lektion och sen red jag lilla Paztel, en lektionsponny. Så jäkla kul verkligen, satt med ett fånigt flin hela tiden. Snacka om flash back tillbara till ridskoletiden!
Ny termin!
Äntligen har termin två dragit igång. Igår var det dressyr för Sten med teori på eftermiddagen. Jag var dock inte med eftersom Marillo inte är helt igång och jag känner mig inte helt i fas heller. Men jag satt på läktaren under en elfilt och försökte suga in så mycket som möjligt. Motiverad att rida blev jag iallafall!

I morgon drar jag igång nya terminen på jobbet också. Har suttit och skrivit terminsplanering nu och är riktigt peppad att fortsätta jobba med mina elever!

Nu ska jag sticka iväg till stallet och fortstätta med hästen där jag slutade igår.