Inspiration!

Lördag betyder arbete på Nääs i vanlig ordning. Markarbete stod på schemat igår och lektionerna flöt på bra och både elever och hästar var duktiga. De fick jobba över bommar, på volter och lite med fattningar.

På eftermiddagen begav jag mig mot moderklubben som arrangerade regional dressyrtävling, med klasser upp till MsvA. Det är så jädra inspirerande att se alla dessa ekipage. Jag vill bara rida, rida, rida. Jag ska komma dit jag med, någon gång!

Vill även passa på att säga STORT GRATTIS till min vän Lisa igen, som placerade sig både igår (LA:6) och idag (FEI's lagtävlan för juniorer) på sin fina Indiana Jones under tävlingarna i Alingsås. Ni är så duktiga!

Idag ska Marillo få jobba lösgörande i ridhuset. Longerade igår, vilket gick bra. I morgon är det hoppträning för Magnus igen. Vi jobbar på!

Allén upp mot jobbet är fantastisk vacker nu.

Ha en fin lördag!

BetessläppLite bilder från stallet. Idag har vi släppt större delen av hästarna i sommarhagarna. Marillo får dock fortfarande gå i sin vinterhage ett tag till.

Grejade med 2-åringen idag igen och idag "longerade" jag honom i både skritt och trav. Man skulle kunna säga att poletten har verkligen trillat ner på honom nu. Dock är han lite sävlig, men hellre det än tvärt om såhär i början. Roligt när det går framåt!

Nu ska jag hoppa i bingen, imorgon är det upp i ottan och köra sista hoppträningen i skolan innan sommaren!


Trim och träning

Idag stod det trim på schemat och Marillo fick ta i ordentligt, framför allt i galopparbetet. Jobbade med tempoväxlingar på rakt spår och på mindre volter med bakdelsvändning i tanken och han satte under sig riktigt fint, men tyckte det var jobbigt. Jag tänkte även mycket på att böja knäna och slappna av, vilket gjorde stor skillnad. Har lagt mig till med att spjärna i knäleden, vilket inte är bra alls. Men huvudsaken är att jag är medveten om det så jag kan göra något åt det.

På kvällen skulle jag ha lektion för min lilla grupp, som jag alltid har på tisdagar, men idag var det bara en elev, så det blev en privatlektion för hennes del och de var så duktiga. Kul när man ser skillnad bara på ett par månader!

Visa fler inlägg