Åsa Foglé & Hästeriet

Torsdag, 30 september
Har fått efterfrågningar om bilder på Catagoskydden när de sitter på, så här är dem! Är fortfarande nöjd med passformen, de sitter verkligen där de sitter!Igår hade vi ju uppvisning på hästkliniken. Vår grenledare Monica berättade om vår utbildning samtidigt som jag och Camilla red. Och det gick faktiskt väldigt bra. Marillo skötte sig strålande och bjöd till och med på ett par galoppslutor för att glänsa lite ;)


Nybadad Farbror Vit på tork. Sjukt nöjd med hökärran framför sig.


Nöjda. Jag och Marillo, Monica och Camilla och Toscane
Nya skor och uppvisning
Idag har jag varit på Hovslagarskolan med Farbror Vit som fått nya skor. Den här gången satte de sidokappor bak för att se om det hjälper att motverka det lilla vridningsmoment han har när han sätter ner bakhovarna. Han liksom sätter ner foten utår och vrider rakt innan han lyfter. De kortade även mer än vanligt i tån bak för att förbättra överrullningen.


Varmskoning.

Nu har jag ätit lunch och ska tillbaka till stallet. Det är något happening här idag som kallas Smedjeveckans Hästdag, vår grenledare Monica ska ha föreläsning/berätta om ridlärarutbildningen och jag och Camilla ska visa lite ridning i ridhuset på kliniken. Så nu måste jag tillbaka till stallet och tvätta och fläta Marillo. Ingen vila eller ro idag heller!

Ha en fin dag!
Bilder och utvärdering

Foto: Helena Bergander

Här är ännu ett par bilder från lördagens tävling, tagna av min vän Helena.

Kan även passa på att utvärdera Catago-skydden, som jag upplever dem hittills. Bra passform, satt där de satt och var enkla att bara skölja av efter passet. Verkar slitstarka och slagtåliga. Möjligen kunde kardborren varit lite starkare, om man ska vara petig. Betyg: 4/5.