Åsa Foglé & Hästeriet

Årets sista fredag

Idag mår jag som en disktrasa, vilket jag även (av någon anledning?) lät alla på facebook veta. En vän frågade om det var en nyuppackad fräsch disktrasa eller en gammal urvriden som luktar surt. Det är det senare alternativet, jag är inte alls på banan. Jag är halvförkyld, halvfebrig och darrig. Men det hindrar inte mig från att sitta och fila på en ny idé, som jag än så länge komma hålla för mig själv. Det krävs lite planering och jobb för att sjösätta det hela.
Vädret har kammat sig och idag är det i riktigt fint. Solen lyser och det är helt vindstilla. Det gillar jag. Hästarna är ute och stallet är klart. Jag har ställt Highway på vintervila nu, men damen ska ridas senare.
Ridsportförbundet och loggorna, igen
Nu har Ridsportförbundet förtydligat vad de menar med ändringarna i TR. Tydligen är det så att det bara gäller tävlingsbanan och vid prisutdelning. Reglen gäller även bara schabrak, luva och ryttarens klädsel. Jag ställer mig frågande till om det verkligen var tänkt så från början, eller om beslutet var ogenomtänkt och forserat och alla protester på facebook, i bloggar, tidningar osv fick dem att tänka till? För är det möjligt att 20 000 personer kan missuppfatta en text så annars?


Hela den här grejen har i alla fall fått mig att beställa en livstidslicens till hästarna. Hade först tänkt att lösa varje år, men man vet ju aldrig när de kommer med nästa "hittepå", så det är lika bra att ha det gjort. Nu ska jag ner och ta in hästarna. Vädret har gått bananas igen. Hörs senare!
Angående logotyper på utrustning
Förbundet har ändrat reglerna för att bära utrustning med logotyper på med start 1 januari 2012. 3 x 1 cm får loggan vara nu och bara synas en gång per plagg på hela tävlingsområdet, vilket jag inte förstår? Jag har letat efter motivering till ändringen, men hittar inget. Någon som vet? Finns det några benskydd som inte har en större logga än så? Tänk Eskadron, JW, Veredus.. Alla har synliga loggor. Hur tänker förbundet? Alla jackor, tröjor, mössor, kepsar, täcken osv? Det är väl upp till var och en om man gå runt som en vandrande reklampelare och inte få betalt för det? Det viktiga är väl att reglera hur hästarna rids och behandlas på tävlingsplatsen?! Inte hur stort det står Kingsland på jackan. Så jävla dumt.