Åsa Foglé & Hästeriet

Onsdag

Det känns som att veckorna bara flyger iväg. Det är redan onsdag och jag hinner inte riktigt med. Vädret har varit underbart de senaste dagarna och jag hoppas det håller sig så länge det bara går. Vill inte alls ha vinter än. Lite höst och svalare är okej, men tjugo minus, nej tack. 
 
Lillen får vila sig veckan ut, sen kör vi igen. Ska även försöka komma iväg och löshoppa honom ett par gånger och sen hoppa in honom nu i höst. Jag vill att han ska göra ett varierat arbete och planen är att gymnastikhoppa honom minst varannan vecka framöver. Oh, det påminner mig om att jag måste köpa en hoppgjord till honom. Brorsans är way to lång. 
 
 
4-årschampionatet
Ett av mina delmål är slutförda och jag är nöjd med vår insats. Lillen skötte sig expemplariskt, men blev dock lite trött på banan, vilket resulterade i att han blev lite för låg i formen och jag fick inte ihop honom riktigt så mycket så jag kunde presentera honom från sin bästa sida. Men vi lyckades få ihop 69,20% med utlåtande:
 
1. Trav (Takt, mjukhet, elasticitet, mjukhet i rygg samt bakbensaktivitet): 6.5 "Bra takt, men mer elasticitet önskas"
 
2. Skritt (Takt, avspänning, aktivitet samt vägvinning): 7.0 " Vägvinnande, men svag bjudning"
 
3. Galopp (Takt, mjukhet, elasticitet, naturlig balans, lätthet i framdelen samt bakbensaktivitet): 6.9 "Vägvinnande, men faller framåt - nedåt"
 
4. Lösgjordhet (Kontakt, rakriktning, lydnad samt uppmärksamhet på ryttarens hjälper) 7.0 "Ligger för mycket i handen stundtals. Bra form i trav, men för låg i galopp."
 
5. Allmänt intryck (Som ung dressyrhäst, Utbildningsstatus med utgångspunkt i utbildningsstegen i förhållande till hästens ålder): 7.2 "Bra energi, för dagen lite låg i formen"
 
Min egna reflektion:
Efter att ha sett filmen och med facit i hand håller jag med utlåtandet, med undantag för traven, tycker jag kunde fått lite mer där. Dock kändes det som han travade på mer än vad han gjorde. I skritten, som är svårast, överraskade han mig med att inte gå helt offline som han ofta har gjort hemma. Och ja, han låg i handen då och då och det var svårt att få honom mer framför mig. I galoppen låg han inte på lika hårt, men där blev han istället för låg och lång på grund av att han började bli trött. Sidvärtsrörelserna och övergångarna gjorde vi helt okej. Kanske åker jag till Tingsryd om en knapp månad för ett nytt försök, vi får se. Jag är ändå jättenöjd med att ha gjort honom klar för championatet, han är i fas i sin utbildning, nu ska vi bara bli lite starkare och så sätter vi siktet på 5-års-. Det är bara att köra. Fast nu ska han allt få några dagar helt ledigt först, det är han värd!
 
Vill även passa på att gratulera Camilla och Calle som tog en 3eplats och gjorde en kanonfi ritt på 74%!
 
Dan för dan
Nu är det inte långt kvar. Vi har genrepat, Lillen är badad och grejerna är putsade och packade. Jag kan inte riktigt fatta att det som jag har förberett under ett år faktiskt ska hända i morgon. Starttiden är 10.00 och vi ska ge gärnet. Idag fick jag en bra känsla. Den ska finnas kvar i morgon. Wish me luck!