Höstens första snö

 
Med kaffekoppen bredvid mig och tvn som sällskap sitter jag och myser i min fåtölj, kontemplerar över snöflingorna som dalar utanför och vet inte om jag ska gilla det eller inte. Jag gillar väl egentligen inte snö i allmänhet, men det är i alla fall lite annat än regnet som envisats med att falla den senaste veckan. Jag har ledig förmiddag och tänker inte göra många knop. Månadens räkningar är betalda och jag ska ringa och boka en tid för vaccination av Tiger. Och så måste jag göra en plan för kvällens lektioner. 
 
Gårdagens pass gick helt okej. Vi travade och galopperade över bommar och travade över ett litet hinder som avslutning och det gick bra. Bättre än förra veckan, så han börjar nog fatta grejen. Han känns även mycket starkare och framåt i galoppen och det går att reglera den mer och mer. 

Att göra sin läxa

Onsdag igen. Veckorna går och det känns som det är mörkt mer eller mindre hela tiden. Det är skönt att ha ett jobb där man är mycket utomhus så man får lite dagsljus varje dag i alla fall. Idag ska jag och Lillen göra vår läxa och ta fram några bommar och ett litet hinder, på måndag är det ju träning igen och då kan man inte komma och säga att man inte gjort något. Då är ju träningen egentligen helt onödig, om man inte jobbar vidare på det som tränats. I övriga pass sen dess har vi jobbat övergångar, övergångar, tempoväxlingar och något intervallpass. Jag har bara ridit i hoppsadeln, med undantag för igår, och jobbat mycket i lätt sits, för att avlasta Lillens rygg och dessutom för att själv träna mig i att komma till ridning i den. Den sätter ju mig i en annorlunda position än dressyrsadeln. 

Mer kurs

 
I fredags var jag på ännu en fortbidlningskurs, denna gång i hoppning för A-tränare och A-banbyggare Björne Carlsson. Åter igen väldigt inspirerande och givande och roligt att få se så bra ridning av deltagande ryttare. Många bra diskussioner, övningar och funderingar kring tränarens roll och precis som Elisabet Lundholm fick Björne ekipagen att med små medel komma till bra ridning på lösgjorda hästar. Hemligheten? Alltid tillbaka till den otroligt viktiga grundridningen, renodlandet av hjälperna, att ha en plan med varje pass och varje steg, bli medveten om vad det är man gör där uppe, vilka signaler man sänder till hästen och att inte bli hängande i handen utan jobba med mjuk hand och att hästarna ska bära sig själva. 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg