Åsa Foglé & Hästeriet

Oktoberfrost
God morgon lördag. Idag känns det som att det är dags att ta fram dunparkasen. -5 grader och lite smått kallt, om ni frågar mig. Idag ska jag iväg och ha ett par elever, åka till ridsportbutiken och kolla om det finns något bra innetäcke till Lillen och sedan blir det lite fikahäng med Helly. I övrigt har jag faktiskt inte så mycket på agendan, mer än att kanske spåna lite på några projekt. Och rida såklart, det är ju bara en vecka kvar till tävlingen nu. I onsdags kändes han finfin och jag fick dessutom det filmat lite av snälla Jenny. Nu ska jag hoppa i massa kläder och sen sticka iväg, vi hörs senare!  
Svensk Ridlärare II
Efter två års heltidsstudier, ett tre dagar långt yrkesprov och fyra hundra gjorda lektionstimmar har jag äntligen fått det svart på vitt av Svenska Ridsportförbundet att jag får titulera mig Svensk Ridlärare II. Vägen dit har varit otroligt rolig och fantastiskt lärorik men också lång och slitig, och ibland känts hopplös till och med. När jag bodde i Skara så jobbade jag en kväll i veckan på Götenes ridskola, hade privatlektioner och pendlade till Nääs för att jobba i princip varenda helg utöver plugget på heltid. Jag höll dessutom igång min egen ridning och träning på Marillo och försökte samtidgt ha någon typ av socialt liv. Och jag är otroligt glad och för alla underbara vänner och hästmänniskor jag lärt känna i Skara och jag saknar dem/er, väldigt mycket. Jag saknar hela Skara väldigt mycket faktiskt. 
 
Och jag är glad att jag haft och fortfarande har möjligheten att få jobba med ambitiösa och duktiga elever som stimulerar mig i mitt arbete och min strävan efter att bli en ännu bättre pedagog där jag kan få fortsätta att dela med mig av min erfarenhet och kunskap till andra. Det är ju det jag älskar. Och det är värt alla svinkalla kvällar i olika ridhus när jag knappt känt varken tår eller fingrar, all egen träning, allt nötande och finjusterande, alla tidiga morgnar och sena kvällar med huvudet i skolböckerna. Och jag är stolt över mig själv, det är jag faktiskt! Målet med utbildningen var att bli diplomerad och det är jag nu. Jag är diplomerad! 
Måndag
Jag är inte så bra på det här med att blogga för tillfället. Jag jobbar mest hela tiden känns det som och den berömda novemberkoman börjar smyga sig på. Jag är så där vansinnigt trött och energin räcker nätt och jämnt till det jag måste. Igår gjorde jag och Lillen ett pass i ridhuset. För hur trött jag än är, är det ridningen som är min rekreation. Vi jobbade lite sidvärts på midja och red serpentinerna som igår i programmet. Det känns att det blir tyngre för honom på kort bana, så vi får se hur det blir med tävlingen. Jag vill inte begära för mycket av honom, det ska kännas lätt och roligt att tävla. Han är i alla fall en hejjare på att byta galopp, det har han gjort på egent initiativ ett par gånger nu. Det är bra. Nu ska jag svälja kaffet och sen gå ner i stallet. Det är vilodag idag, och jag ska ha tvkväll med Torka aldrig tårar utan handskar och Homeland. Tv-serier är gött!