Dagens pass

Sitter med en kopp kaffe och kontemplerar över dagens pass där Lillen gjorde sitt första byte. Han kändes stum och stel i alla ändar när jag började och jag fick "väcka honom" med skänkeln flera gånger. Han svarade rätt genom att gå framåt och föll in i galopp, så jag fortsatte galoppera ett par varv och vände sen in på diagonalen eftersom vi kommer rida den linjen i LB:1. Och så för skojs skull testade jag att ge byteshjälpen precis innan hörnet och döm om min förvåning när han bytte, både fram och bak. Vilken kille! Sen blev han mer framme och vi jobbade några fattningar från skritt, kände på femtonmetersvolten i galopp åt bägge håll och det kändes riktigt bra. Men herregud, nu måste jag börja konditionsträna, jag vet bara inte hur och när jag ska hinna. 

Lördag

Fail.
Det är lördag igen och jag är äntligen ledig. Gjorde en journatt på gamla jobbet i natt och kom hem för en dryg timme sen och nu tänker jag bara ta det lugnt, bortsett från lite städ och tvätt som jag aldrig hinner med annars. Det regnar och inspirationen lyser med sin frånvaro. Jag fryser och känner mig febrig. Så, nu har jag gnällt klart. Dags att ta tag i uppdragen här.

Fem favoriter - funktionell hästutrustning

 
Var längesen jag listade något nu så nu jobbar jag ny kategori: Fem favoriter. Idag på temat funktionell hästutrustning. 
 
  • Täcke: Horseware's täcken. Bra passform, håller torrt länge och är lätta att ta på och av, inte massa halvkrångliga bogspännen som Bucas tenderar att ha. Annars är de en bra utmanare. 
 
  • Schabrak: Har svårt att välja mellan Equiline och Bucas, men det får nog bli det förtnämnda. Snygga och bra passform. A och O. 
 
  • Benskydd: Eskadrons damasker, alternativt Cross Country-senskydden. Enkla att tvätta, bra passform och slagtåliga. 
 
  • Återhämtning: Back on track-paddarna/snabbandagen. Ger snabbt rena, fina, torra ben. 
 
  • Bett: Sprengerbetten. Ger lite tyngd, lugna, mjuka munnar och mycket skum. Gillas.
 
Vilka är era favoriter?
Visa fler inlägg