Åsa Foglé & Hästeriet

Gårdagens pass - träning
 
Träningen för Anette igår var minst sagt svettig, men givande och rolig. Lillen har börjat förstå att han är ganska stor och stark och behöver kanske inte alla gånger göra som matte säger. Tror han i alla fall. Det är ju liksom jobbigt att börja bli stor och få mer krav på sig och behöva ta i. Och för att slippa det tar man tag i bettet och blir jääättelång och spjärnig och stark. Så det var fokus på att hålla honom eftergiven i innersidan även i övergångarna och tempoväxlingarna, så att han inte kan bita tag och bli stark. Och himla bra blev det tillslut. Dessutom åkte jag helt ensam vilket, betydde att jag fick både lasta, lasta ur, sadla och sadla av på plats själv. Det gick fint, knepet är att ha en longerlina och en någorlunda väluppfostrad häst. Och det har jag! Nu ska jag ner i stallet så vi kan ta en jogg och sedan i eftermiddag är det lektioner på Nääs som gäller. Off I go! 
 
Oh, just det! Bästa Helly fyller ju år idag, stort grattis till henne! 
Träning
 
Idag är det dags för träning för Anette i Lidköping igen och vi är taggade. Dock har Lillen vilat sedan i lördags eftersom jag har jobbat heldagar lördag, söndag och måndag. Jag skulle ha ridit igår, men så hände en grej som gjorde att jag fick hoppa över det. Så han har vilat sig iform för det (jag med förvisso) och jag hoppas han är laddad idag och att jag inte helt har glömt hur man rider, haha. Men som sagt, taggad är jag. Och vädret är fullkomligen ljuvligt idag. Vår i luften. Underbart. 
Ett av mina mål
Jag kämpar ju med min sits och på sista sidan i senaste numret av Hippson hittade jag Tinne Vilhelmsson Silfvén i Sitskollen. Och en vacker dag ska jag sitta som Tinne. Jag ska. Så nu ligger hon som bakgrund i min trasiga iphone, så att jag ser och blir inspirerad, påmind och peppad varje gång jag använder den. För mig utstrålar bilden harmoni, samspel, balans, stabilitet, lätthet. Perfektion helt enkelt.