Åsa Foglé & Hästeriet

Söndag och programträning
Idag har vi varit på programträning i Herrljunga. Det gick inte speciellt bra. Lillen var på tårna, ofokuserad, framridningen blev för kort, han var stum, stark och svarade inte alls på hjälperna så som jag ville. Vi genomförde programmet, han gjorde vad han skulle på rätt plats och så vidare, men det var jämntjockt. Jag fick inte alls till det. Och vems fel var det? Mitt såklart. Istället för att fokusera och verkligen rida störde jag mig på att han var ofokuserad, vilket såklart bara bidrog till pannkakan. På filmen ser det inte så illa ut, men känslan var inte bra. Det kändes förvisso bättre när vi gjorde om visa moment, men det är bara att kämpa vidare! Det kan inte alltid gå bra och han var trots allt väldigt fin här hemma i ridhuset igår! 
Kvällspromenad
Igår tog vi en skön kvällspromenad med tillsammans med Jenny och Tiger. En alldeles lagom runda på en timme, som jag snart ska ut och ta på egen hand, i de snabba skorna tänkte jag. Lillen ska under tiden få gå ner på gräset igen och i eftermiddag blir det ridning. Vi ska svettas och göra läxan vi fick av Anette, så han får vila i morgon istället. Kvällsdressyren i Lilla Edet var full nästa veckan, men nu hittade jag precis en programträning i Herrljunga på söndag, så får jag vara med åker jag dit istället! Det blir fint. Åh, dessuom är det ju fredag idag, så nåt mys blir det nog ikväll. Vi hörs senare, hörni! 
 
 
 
 
Gårdagens pass- träning!
Igår trotsade jag ösregnet, packade in Lillen och utrustning i transporten och drog iväg till Anette för träning. Och det verkar som att han verkligen tycker det är kul att komma dit, var väldigt otålig att få komma igång när jag gjorde i ordning honom och väl inne i ridhuset kändes han väldigt framme och fin redan från början, jag kunde korta och länga och han var väldigt lydig på hjälperna. Vi jobbade med att få honom att sätta in bakbenen ännu mer igår, utan att han länger sig i formen och lägger sig i det där spjärnet i nacken. Och för att han ska göra det använder jag "pekpinnen" lite på bakdelen och han svarar verkligen exakt som han ska, genom att skjuta in hela rumpan och ta i lite till. Jobbade med detta både på volt i olika storlektar och på rakt spår i både trav och galopp. Skit att ingen var med och filmade den här gången heler. Bör man anställa privat fotograf? ;)
 
Nu går Lillen och gottar sig och betar högt gräs och jag ska betala räkningar och se om jag kan anmäla till Lilla Edet. Sen ska jag gå ner i stallet. Jag har inget mission på hela dagen, så jag kan lulla runt där hur länge som helst. Det är gott det.