Åsa Foglé & Hästeriet

Glad påsk!
 
Jag som nästan alltid äter ägg till frukost hade inga hemma idag, på självaste påskafton! Så det blev en god påskfrukost med Henric på mitt gamla hängfik i stan istället. Ägg- och tonfisksmörgås och kaffe. Inte så dumt! I kväll ska vi hem till mor och far för middag och innan dess ska jag hinna tömköra, så nu måste jag sätta fart. Det var inte så mycket mer jag hade att komma med idag, jag ville mest bara önska er alla en Glad påsk!
 
 
Gårdagens pass - träning
Träningen igår gick riktigt bra, var riktigt kul efter uppehållet. Vi fick beröm för att det har gått framåt sen sist. Vi fortsatte med jobbet med övergångar, framör allt trav-galopp, för att han ska vara kvar i form och inte hamna över tygeln. Fick tips om att fatta från ett friskare tempo i traven, så att han bara kunde flyta in i galoppen eftersom ju större temposkillnad mellan trav och galopp, desto svårare/tyngre blir fattningen för honom, vilket gör att han höjer hals och nacka för att orka. Så nu måste jag nöta in det och sluta bromsa. Till slut fick vi (jag) kläm på det. Vi jobbade även serpentiner i trav och diagonaler i galopp, och även där fick jag med toppentips som vi nnu ska jobba vidare med till nästa gång.
 
 
Idag blir det vila för lillkillen, jag ska jobba på ridskolan ikväll och innan dess ska jag träffa syrran och en vän. En fin skärtorsdag!
  
Träningsonsdag
Bilen är tankad, tvättad och redo att ta mig och Lillen till Lidköping för träning. Nu är det ett tag sedan vi var där eftersom Anette själv har varit iväg och tränat i några veckor, så nu är vi laddade. Och solen lyser och radion spelar Håkan Hellström. Det kan ju inte bli bättre!