Åsa Foglé & Hästeriet

Dagens pass - repetition
 
Lillen har vilat i en månad. På den tiden har han tydligen helt glömt bort vad jag menar när jag tar i tyglarna. Som jag kommer på nu så känns bromsproblem på två olika sätt: Antingen så är det som att ha satt ett bett i en betongvägg och försöker rucka det. Det är stenhårt och händer ingenting. Eller så känns det som att man tar och tar och snart har hästen mungipor till öronen. Det är liksom mjukt, men det händer inget. Det var det senare känslan jag hade idag. Han vek liksom bara in huvudet och försvann mellan frambenen framför mig (lite lätt överdrivet, men ni är med på känslan?) Alltså problem i kontakten, nummer tre i utbildningsskalan, som även hänger ihop med takt och lösgjordhet. Så vi renodlade hjälper, repeterade gas och broms med en miljard (lite lätt överdrivet igen) kvicka övergångar idag och till slut satt den där den skulle igen, Lillen blev lösgjord och tog kontakten igen. Och var genomsvettig. Han är verkligen ponnylurvig. Måste klippas snarast. 
Onsdagslistan
Bild snodd av Helly, som var här i helgen

Favoritcafé: Får man räkna Statoils latttemaskin som café?

Bästa saken som händer i vinter: Vi har förhoppningsvis kommit helt i ordning i huset. 

Mig själv med tre ord: Lite neurotisk, pedant och grym på TP. 

Jag tränar: Dressyr, hoppning och i mitt "hemmagym" (hehe). 

Höger- eller vänsterhänt: Vänsterhänt. Jag, DaVinci och Einstien. Jag kan skriva spegelvänt också. 

Humör just nu: Trött, men rätt bra ändå. Jag ska snart ut i stallet och rida bägge hästarna innan hemmafix och jobb i eftermiddag. 

Är det nåt du absolut inte äter: Lamm och sushi. Ryser av bara tanken. 

Kläder just nu: Pyjamasbyxor i flanell, linne och hoodie. 

Fisk eller badkruka: Badkruka på äldre dagar. Om jag ska bada ska det vara varmt! 

Spelar du nåt instrument: Ja, piano och lite gitarr. Musik är kul! 

Morgon- eller nattmänniska: Det har vänt så nu för tiden är jag nog mer morgonmänniska. Helt galet. 

Sparare eller slösare: Inte sparare, men inte slösare heller. Investor. 

Bio eller promenad: Egna soffan och bra tv-serie. Får man välja det? 

Största svaghet: Drabbas ibland av Jantelagen. 

Jag bra på: Hästar. Och att skriva. 

Bästa bok: Önskar jag hade mer tid/ro att läsa skönlitteratur. Men "Låt den rätte komma in" och "Hypnotisören"var ju sjukt spännande. 

Chips, morötter eller godis? Chips! 

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Är piercad, no tattoo for me. 

Stökigt eller välstädat? Välstädat, även här på äldre dagar. Okej, lite stökigt kan det vara, men inte snuskigt. Såklart.

Gillar du att sjunga? Japp. I bilen är jag grym! 

Anser du att du är stark? Hahah, nej. Klen är vad jag är. 

Kaffe, te eller inget? Gissa, vinnaren vinner en kram! 


 

Orkanen som aldrig kom
 
Jag tycker det är lite konstigt att folk verkar vara besvikna på att det inte blev någon orkan hos oss igår. Jag tycker sådana här lössläppta naturkrafter är jätteläskiga och är lättad att det inte blev värre än vad det blev. I Skåne var det ju kaos. Avblåsta tak, brutna träd, ivägblåsta hundar och tiotusentals hushåll utan ström. Tack för att vi slapp det! 
 
Jag har jobbat hela helgen och igår men idag är jag ledig. Just nu sitter jag i vår nya, helt lovely, soffa med kaffemuggen (storlek xl) i handen och datorn på magen och tar det lugnt. Stallet är klart och efter lunch ska jag in till Alingsås för ett naprapatbesök (jag har ont överallt). Och idag är dagen då Lillen ska börja skolan igen. Nu har han haft långt höstlov och borde vara uppvilad och pepp. Dock börjar jag snart fundera på om han har nordsvensk i generna, jag tycker han bara blir större och större. Och lurvigare, så han ska snart ska få uppleva sitt livs första klippning. 
 
Vi hörs, rid väl!