Åsa Foglé & Hästeriet

En makalös maskin
God kväll torsdag. Veckan närmar sig sit slut och har gått i hundrafyrtio hittills. Varje dag har startat när klockan har ringt, 5.33 och efter att ha snoozat, släpat mig ur sängen och snubblat på katten (ja, varje morgon!) har jag i halvblindo laddat kaffekokaren. Sen har jag haft en liten stund med frukost i godan ro (ja, jag är old!) innan jag har åkt till stallet för att Biolighta Lillen. Förut var jag en sådan som gick upp, klädde på mig och åkte, för att kunna sova så länge som möjligt, men nu måste jag ha mat och vakna ordentligt annars går det inte väl. Muggen ser i alla fall mycket bättre ut, och om det inte är önsketänkade så ser även senan aningen bättre ut. En magisk maskin helt enkelt. Sedan har bilen gått till jobbet på ridskolan och arbete. Och efter arbete tillbaka till stallet, Biolight och lite extra tlc och så vidare för ridning av stoet som dessutom gått riktigt bra de senaste dagarna. Så här är det full rulle, som sagt. Men det är kul, jag gillar det. Och jag gillar när man är så fysiskt trött att det pirrar i hela kroppen. Nu ska jag käka hönökaka med sjukt mycket ost på och grotta ner mig i nya Hippson. Det blir fint det! 
 
 
Biolight
 
Nu ska jag attackera Lillens skada och medföljande mugg med Biolight. Förra vändan han hade det lyste jag på honom och det försvann ju häpnasväckande snabbt och bra, så jag tror på det. Jag erkänner att jag var skeptisk innan, men det var grymt, i alla fall då på sårskador. Så nu ska han få en tvåveckorskur med infrarött ljus som snabbar på läkningen, förhoppningsvis även på gaffelbandet.
 
"För att läka en sårskada eller inflammation krävs energi och syre. Biolight är en patenterad teknologi som förser kroppens celler med energi, ökar cirkulationen och underlättar borttransporten av slaggprodukter. Förenklat så bestrålas den skadade vävnaden med ljus av en viss anpassad våglängd och pulsfrekvens. Cellerna i den skadade vävnaden får ny energi som ökar aktiviteten och påskyndar effektivt läkningen." Text och bild lånad av Biolight.se 
 
 
 
 
Det kommer bli bra. Det måste det. Under tiden fortsätter jag att sätta igång stoet och jobba på ridskolan. Idag tog vi hem hästarna från betet och i morgon börjar vi sätta igång dem för lite ridläger och inför terminsstart. Nu ska jag vidare till stallet och lysa lite magiskt ljus på Lillen. Vi hörs hörni! 
 
 
Jag går inte isär när jag går med dig
Lillen är såklart fortfarande sjukskriven men ska nu börja en ny medicinkur idag då han har, som grädde på moset, fått mugg på samma onda fot. Säkert en reaktion på Compagelen, hörde om en annan häst som fått liknande. Men hoppas det hjälper så det försvinner nu. Mitt finger repar sig, men jag är fortfarande lite invalid. Tänk vad mycket man har fingrarna till, som man inte tänker på när de fungerar! Satt i alla fall på damen i onsdags och det gick bra, även om jag inte kunde böja hela fingret. Men är man nörd så är man! Och är man nörd så åker man till stallet en lördag kväll. Off I go, vi hörs!