asafogle @ Instagram

De senaste lediga dagarna har sett ut så här ungefär. I helgen var en vän som jag inte sett på länge här och hade bilen full med hästprylar till försäljning. Ett blått schabrak med matchande lindor från BR och ett bälte med bling fick stanna kvar hos mig. Inte så dumt! Har även tvättat och målat stall, läst en del, både Maja-Stinas debutroman och Pether Marknes bok och i like it a lot. Båda två. Dessutom har historia skrivits. Lillen har gjort sin premiärtur på kandar, både i skog och liten lätt jogg på banan. Och ja, inga konstigheter, det gick fint. Jäkla typiskt att jag inte bad vännen filma. Och tack till den andra vännen som lånar ut sitt kandar tills vi köpt ett eget! Idag jobbar jag igen, men innan dess ska jag rida. Om dryga två veckor startar vi igen i Lilla Edet. 
 
Förresten, om det är någon som vill köpa ett vitt Anna Scarpati-schabrak (dressyr, stl full) med beige och brun kant så kan ni maila mig på info@asafogledressyr.se
 
 
 

Sommarlistan

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Jag har faktiskt inte planerat så mycket. Kommer jobba hela juli och gå på semester i augusti. Har ju tänkt att göra några starter och har en liten idé om att åka någonstans på boot camp med Lillen. I övrigt inget. Ta dagen som den kommer, grilla, sola, kanske bada och umgås med familj och vänner.   
 
Vad ska du göra på midsommar?
Vi firade midsommar med goda vänner, nya bekantskaper, sång, dans och massa mat. En härlig och mycket trevligt dag i ett gott gäng. 
 
Vilken är din bästa sommarfrukost?
Kaffe och mackor på ljust, luftigt, onyttigt bröd med gott pålägg!
 
Bästa sommarlåten?
Här är det ju Håkan Hellström tveklöst. Dock svårare vilken låt, men kanske Det kommer aldrig vara över för mig eller En midsommarnattsdröm. 
 
Ska du åka på någon festival i sommar?
Naah, det är inte riktigt min kopp te. 
 
Vad vill du helst grilla? 
Kött. Och majs. Och paprika. Och sparris. 
 
Vad dricker du i sommar? 
Förmodligen för mycket läsk, en och annan öl och kanske lite rosévin. 
 
Vad ska du läsa i sommar?
Jag tänkte ta mig igenom Kristian Gidlunds I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början och som kontrast Zlatans självbiografi. Men först ska jag bli klar med (och recensera) Peter Marknes Hästens grundarbete.
 
Vad är ditt favoritplagg för sommaren? 
Jag har aldrig känt mig bekväm i klänningar och kjolar, så jag säger fladderbyxor och luftiga toppar och blusar. 
 
Bästa parken?
Jaa.. Det här med parkhäng är ju inte riktigt heller min grej. Jag säger valfri privat trädgård som tillhör någon av mina vänner. Så slipper jag annat löst folk och har dessutom närhet till allt som behövs. Win win!
 
Bästa badplats? 
Insert valfri privat badplats även här. Om det är överdrivet apvarmt. Haha. 
 
 
Listan har jag hittat hos Helly.
 
 
 

Hjälm och knäskydd

Helst av allt hade jag velat sätta på Lillen hjälm och knäskydd efter att ha gått ensam i hagen mer eller mindre i två år. Jag är absolut för att hästar ska få gå tillsammans och käka gräs med andra hästar, klias, hjälpas åt att vifta bort flugor, leka, putsa på varandra och allt det där. Jag är övertygad om att det är det allra bästa för dem, både fysiskt och psykiskt. Alla vet ju att hästar mår bra med andra hästar. Men, skaderisken framför allt vid ihopsläppet ger mig knottror och får mig nästan att bli religiös ("Om någon nu snälla finns där uppe se till att han inte skadar sig nu!"). Samtidigt är det en viss stress varje dag vid insläpp och visitation. Är han trasig? Lillen är min bästa vän och min tävlingspartner och det sista jag vill är att han går sönder. Men, det får inte vara på bekostnad av hans välmående och ett par månader om året får jag helt enkelt stå ut med att ha lite skadeångest, medan han gå ute med sina polare och tuggar gräs i godan ro.  
 
 
Visa fler inlägg