Åsa Foglé & Hästeriet

Borås Meeting, dag 1 - hur gick det?
Gårdagen flöt bra. Kom fram till Borås i god tid och hann ta både kaffe och macka och kolla in läget. Hade dagen till ära två medhjälpare som hjälpte mig fixa med allt. Och ridningen då? Jo, helt ok för att vara första starten för säsongen. Lillen gjorde allt han skulle, men det blev lite slätstruket. Idag önskar vi mer energi, tydligare variationer och lite mer ihop. Men känslan var ändå okej när jag tänker efter och inte så katasrofig som det kändes när jag var klar och hade tackat för mig. 
 
Idag debut i LA och dessutom första gången vi går två klasser på samma dag. Det blir spännande! 
 
Meeting i Borås, dag 1
Idag är det dags. Årets första tävling. Det som jag har tränat för hela våren egentligen. På grund av olika anledningar kommer vi starta endast LB idag, för att bara ta det för vad det är, se platsen, banan osv. I morgon är det le grand debut i LA. Det blir spännande. Fördel att alla klasser jag rider går på samma bana. Klockan är 05:29, jag har sovit alldeles för lite, magkatarren gör sig påmind och ögonen går halvt i kors. Känns som en sådär uppladdning, men jag är peppad, det ska bli roligt! Vi har dessutom ny outift, dagen till ära, alltid bra att kunna backa upp med "vi var i alla fall snygga" vid oönskat resultat ;) Vi hörs senare hörni! 
 
 
Om att vara med och påverka
Idag är det lördag, jag ska hoppa på ett dygnspass på jobbet, men innan dess tänkte jag bara dela mina tankar om vad som händer i morgon. Det är ju inte bara Mors dag (vilken i sig förvisso inte är så bara, för hur firar man en mor som har gjort och gör allt för en?), utan också val till Europaparlamentet och det är det sistnämnada jag tänker formulera mig lite kring.
 
Att det är en rättighet att rösta när man har fyllt arton år vet alla, men jag tycker även att det är en skyldighet att göra det. Vi har möjligheten att vara med och påverka, vi måste ta chansen. Jag skulle kunna göra en roman av detta inlägg, men jag håller mig till vad som känns viktigast för mig. Att det blåser extrema högervindar förklädda och maskerade med "fina ord" över Sverige och hela Europa är ett faktum, men jag hoppas, hoppas, hoppas att vi som (framför allt) är för alla människors lika värde och rättigheter och som värdesätter tolerans och solidaritet visar detta och går och röstar för det i morgon. Och är man osäker eller känner sig oinsatt så gå in på Svts valkompass för att få hjälp, den kändes seriös och bra formulerad med bakgrund, för- och emotargument. Det tar ca en halvtimme att göra, och den halvtimmen är väl värd det. Man kan inte göra skillnad genom att vara tyst.