Åsa Foglé & Hästeriet

Dags att leta fram broddarna
 
Vaknade upp till ett vinterland idag och vad det är det första jag tänker? "Åh, ljust och fint!" Eller "Äntligen snö och lite julkänsla!" Nej inte jag inte, det första jag tänker är "Undrar var broddarna är?" Ibland funderar jag på om jag är helt miljöskadad, haha. 
 
Min jul var mycket fin iallafall, det har kalasats i dagarna tre även om det har varvats med lite jobb och självklart stall. Julafton var jättemysig med god mat, fina paket och gott häng i form av föräldrar och svärmor och svärhund. Men jag inser nu, när jag ser de få bilder som blev från kvällen att jag är ju sjukt kass på det här med pynt och ljus och servetter och sånt. Får nog träna lite på det. Juldagskvällen blev det julafton igen med syrran och svåger hemma hos föräldrarna. Det åts lutfisk, öppnades paket igen och spelades spel. Och igår var det annandagskalas hos svärmor med H's släkt, mycket mysigt. Så jag har som sagt haft en mycket god jul. Nu ska de sista dagarna på det här året spenderas med hästar, jobb och vänner. Sen ser jag fram emot nya planer, utmaningar och  mål inför 2016! 
God Jul!
Stalltjänsten är färdig för nu, hästarna är ute (tack K för hjälp!), stallet mockat och höpåsarna packade. Hästarna fick en extra julmorot, men jag kan inte kan fatta att det är julafton. Julkänslan har inte riktigt infunnit sig än, även om jag satt uppe halva natten och slog in paket. "Vi ska inte ha så många paket i år.." Ehrm... Avsaknaden av julkänsla beror det på att det är som vilken dag som helst när man lever som jag gör med djur som behöver tas om hand oavsett om det är julafton eller midsommar och när man dessutom har ett jobb som "aldrig stänger", för dit ska jag också idag en sväng, innan jag åker tillbaka till stallet och plockar in muldjuren igen. Sen vankas det julkalas i vårt lilla gula hus. Mor, far och svärmor ska förgylla vår afton, det kommer bli mysigt! 
 
 
Da'n före da'n
 Det är bara att gå till bloggarkivet, dagens datum förra året och kopiera-klistra in: 
"God morgon tisdag. Och god morgon härja-runt-med-alla-andra-som-inte-julhandlat-än-dagen. Det är som vanligt. Same procedure as last year. As every year. Jag är alltid ute i sista minuten. Men jag vet vad jag ska ha, det är bara att ta fram effektiviteten och beta av, så att säga." Vi byter ut "tisdag" mot onsdag bara, haha. Så det är det som ska fixas idag; stallet, klappjakt, köpa foder, städa, promenad med hästar, städa och jobba. Tur att man är någotlunda effektiv när planeringen inte riktigt klaffar ;)