Åsa Foglé & Hästeriet

Lite regn har väl ingen dött av?
Jag skulle vara ambitiös idag, rida och dessutom få lite hjälp av stallägardottern. När jag gjorde iordning Lillen började det regna så jag ryktade och grejade och donade och hoppades att det skulle sluta. Det gjorde det efter en stund, så vi gick ut. När jag började värma så började det droppa lite från ovan igen, men vi fortsatte och det kändes toppen, jag fick bra tips och vi jobbade på. Men så öppnade sig himlen. Det fullkomligen ösregnade. I en halvtimme. Alla tre var som dränkta katter. Jag var seriöst genomblött in på skinnet, det tjippade i stövlarna och ridbanan förvandlades till närmast en pool. Vi kämpade på en stund till (vi var ju liksom redan blöta) och Lillen var en stjärna, men när jag kände att regnet tog sig innanför underkläderna och mascaran började svida i ögonen så gav vi upp. Men summa sumarum är att det var trots väderomständigheter ett bra pass och ibland kan det ju vara bra träning att rida i ösregn, det kan ju liksom hända på tävling. Sen kanske man inte behöver överdriva, jag har aldrig tidigare känt hur det liksom rinner ner i stövlarna. Crazy weather. 
Carmenzita M.Ge (SWB) e. Metall-Herkules
Partner fotade oss på banan igår i halvstormen. Carmen kändes riktigt fin stundstals och det känns att hon börjar bli starkare och orka mer. Jag kan variera henne mer och hon kämpar på. Duktiga lilla häst!
 
Om att döma bakom en skärm
Jag är hemma igen efter ett första jobbdygn efter min semester. Har inte sovit speciellt bra i natt och sitter nu i soffan, dricker kaffe och tar det lite lugnt. Surfade automatiskt in på facebook, scrollar igenom feeden och kommer till en delad artikel om en tyska som igår blev ihjälsparkad av en häst. Utan att ha forskat jättemycket kring det har jag förstått att hon är ryttare på elitnivå men även är känd för att använda brutala "utbildningsmetoder" med slag och tvång. Hon ska tydligen även vara både anmäld och dömd för det. Artikeln var dessutom illustrerad med en film där hon longerar en hårt inspänd häst och använder långpisken väldigt mycket och inte i luften. Om det nu är hon, filmen är gjord i smyg och av dålig kvalitet. Men, även om det nu är denna människa på filmen så var det kommentarerna under artikeln jag reagerade på. Där anser man att hon fick vad hon förtjänade och att man hoppades att det var en smärtsam död och rätt åt henne. ... Tänk på det en stund, man tycker att hon förtjänade att dö ...
Jag anser att INGET försvarar eller rättfärdigare en sådan behandling av något djur, det borde ALLTID straffas med höga böter/fängelse och djurförbud, men jag blir mörkrädd. Jag blir mörkrädd när människor tar sig rätten att döma någon de aldirg träffat eller vet någonting om och dessutom hävdar att personen förtjänat att dö. Hon är död. Hon finns inte mer och det finns förmodligen en familj och vänner som sörjer henne. Och här sitter folk som någon j*vla mobb och dömer. Jag tycker det är magstarkt och förkastligt. Sen är det samma personer som delar bilder med texten "Dela detta om du är emot mobbing!" och liknande. Det är sorligt.