Åsa Foglé & Hästeriet

Hello tisdag!
 
Hej tisdag och hej någon form av sommarvärme! Jag och Lillen tog oss en skrittur ut i förmiddags och det gick fint, han fick bara två ångestanfall och ville i samband med dessa springa hem, alternativt krypa in i sig själv och försvinna. Ett par djupa andetag, no tension in the leash och en stadig skänkel senare gick han dit jag ville, om än något skeptisk. Med ökad kondition och muskelmassa kommer ökade spökerier, men det är ju kul att det finns lite go i den hästen som varit lite halvlobotomerad fram tills nu ;) Och det är tur att jag och han även har kommit överens om vem det är som har sista ordet, även om han försöker ta det ibland. 
 
Carmen ska åka till skolan idag igen, vi har gjort vår läxa ganska bra tycker jag nog. Igår galopperade hon så fint och gjorde övergångar till skritt plättlätt, så efter ett par stadiga enkla byten testade att göra ett i språnget, funkar det så funkar det, tänkte jag. Och jäklar, det bara small till i sanden och så hade hon bytt! Det är tryck i de fötterna minsann. VI hörs igen hörni! 
Hästminnen
Som jag berättat tidigare har jag skrivit dagbok sedan jag fick min första riktiga sådan med lås på. Jag har alltid gillat att skriva berättelser och händelser och jag älskar skrivböcker. Jag vet inte hur många jag har och har haft. Men denna, på bilden ovan, vann jag i en tombola på dragspelsstämman i Gräfsnäs, den 6 augusti 1994, som jag mycket noggrant skrivit på insidan av pärmen. Jag vann tydligen en gosedjurstiger också. I den har jag i alla fall skrivit ner händelser med hästar att minnas. Jag har även pyntigt gjort små etiketter till den "Hästminnen". Och jag är så glad för detta idag, här snackar vi verkligen en tripp down memorylane. 
 
"8 april 1995: Idag har jag fått min första tävlingslicens. Det var massa frågor som man skulle besvara. Jag fick 42 p av 56 p. Man skulle ha minst 35 p."
Helt klart en milstolpe i karriären, även om det var lite halvt på håret!
 
"27 oktober 1995:  Idag har jag tävlat för första gången i hela mitt liv. Det var en clear round (en hopptävling). Alla som går felfritt får en rosett. Jag tävlade Evelyn i 60 cm. Jag fick ingen rosett men jag blev nöjd ändå."
Det här känns som en sanning med lite modifikation. Om jag inte minst helt fel så skenade ponnyn några varv innan hon lät sig tyglas. Det var jag nog inte så nöjd med. Men jag har fått lära mig att aldrig visa besvikelse eller skylla på hästen. 
 
"28 oktober 1995: Idag red jag Sunny Boy. Han var skitbra. vi hoppade. Han bara flög över hindrena." 
En av de första gångerna jag upplevde den känslan. 
 
"13 april 1996: Idag ska jag, Frida, Johanna N och Emelie sova i stallet för det är Agria Cup (dressyrtävling i elit) i stallet och vi ska vakta hästarna var tredje timme."
Det här var stort. Inte bara för att vi skulle sova i klubbrummet. Vi skulle göra det med två av de äldre, tuffare tjejerna och vi skulle ha ansvar för att se till att de fina tävlingshästarna mådde bra under natten. 
 
"27 april 1997: Idag och igår var det nationell dressyrtävling på Nygård. Det var massa ur sverigeeliten som var med t ex Ulla Håkansson, Jan Brink, Liane Wachmeister och Ebba von Essen. Det var ca 60 ryttare. Det var jättekul. Cafeterian på läktaren blev klar". 
Här namedroppar jag några namn som jag inte kände till innan de kom till Nygård, jag visste inte vilka de var, men jag hade förstått att de var the shit. Det var liksom inte så stort då, men det är kul att ha det nedskrivet idag. Om jag inte minns helt fel så hade Jan Brink med sig Briar. Det var i början av deras karriär. 
 
"28 september 1997: Idag har jag varit med Carro på hästutställning på Borås Ridhus. Vi hade med oss Zorina och Zoley. Zorina fick 37 p och kom sist i sin klass vilket var väntat och Zoley fick 39 p och kom trea i sin klass vilket inte var väntat! Det var värsta fina ridhuset med café, 2 maneger, 2 stall i en och samma byggnad."
Inte visste jag då att detta ställe sjutton år senare skulle bli min arbetsplats. 
 
Jag är så otroligt glad att jag har skrivit ner alla dessa händelser och framför allt att jag sparat alla dessa böcker och block. De är verkligen en guldgruva för mig nu. 
 
Semester!
Nyss hemkommen från jobbet och nu har jag semester, yay! Fyra veckors ledigt. Fyra veckors carpe diem. Fyra veckor med hästar, träning, tävling, grillning, träffa vänner man aldrig ser annars, försök att bocka av några punkter to-do-i-huset-listan och fyra veckor att bara få vara. Det ska bli så jäkla skönt. Lillen har haft en veckas semster nu och får ni en lugn vecka till, sen kör vi igång igen, mot MsvC.  Carmen har haft ofrivillig semester, så hon har varit ledig tillräckligt och ska matchas för LA, på tisdag är det träning igen. Nu kör vi!