Tisdag = träning

När jag longerade Lillen över cavalettis i godan ro i måndags slog det mig; Darn, jag ska ju åka och träna i morgon! Jag brukar ju försöka få till ett lösgörande pass dagen innan träning för att optimera chanserna till att få ut så mycket som möjligt av träningen, men det här gången blev det visst inte så. Det är nog ett litet bevis på att dagarna springer iväg och att det är lite mycket just nu. Igen. Men på någon sätt gillar jag det ändå. Till historien hör även att han vilade i helgen då jag jobbade monsterhelg från fredag efermiddag till måndag morgon. Men trots detta gick träningen väldigt bra. Vi fick jobba vidare med korta, snabba, energiska steg i övergångar och tempoväxlingar och sedan med fattningar och sidvärts i galopp. Och med kommentaren: "Men Åsa, du har lärt dig fatta galopp!" Haha, tack, vad bra! Denna gången blev det istället skänkelvikning från hörnet in på diagonal till kvartslinjen och rakt fram. Och halvhalter. Halvhalter, halvhalter, halvhalter. Till sist fick jag göra bakdelsvändningar och förfina tekniken en bit där. En för ihärdig ytterhand fick hamna på huvudet och så blev det bra. Vändande hjälper: Inner tygel, vikt och ytter skänkel. Och där sitter jag och (omedvetet) drar i yttersnöret och tror att det ska bli någon slags vändning. Gör om, gör rätt! 
 
Och förresten hörni, Ridsporten hjälper har dragit in nästan 18 000 kr!! Och det är fortfarande några dagar kvar. Är det inte helt fantastiskt?!
 
 

Torsdag, tack och träningsanalys

God morgon torsdag! Jag har en ledig dag (halleluja!), dricker hutlöst mycket kaffe (som vanligt) och ville bara lämna några rader innan jag sticker till hästarna. 
 
Först och främst: Tack till ALLA som deltog och engagerade sig i Ridsporten hjälper i söndags, både hos mig och Lisa. Och givetvis TACK till alla som har donerat pengar direkt också! Ni är fantastiska, utan er hade det inte gått! Insamlingen är nu uppe i fantstiska 9300 kr! Men insamlingen pågår några dagar till innan vi lämnar över den till UNHCR, så keep it coming och visa att Ridsporten hjälper! 
 
Jag och Lillen var och tränade i tisdags igen efter en vecka med uteritter, tömkörning, galoppträning och bara vila utan en enda krumelur på banan.Efter att ha värmt upp där han ändå kändes rätt festlig, började vi med mellantraven med övergångarna från och till samlad trav. Här måste jag istället för att "släppa iväg" honom vara kvar i kontakten tills jag känner att han ökar stegen utan att bli längre och framtung och där sen mjukna lite. Han ska länga steget och "växa" framtill. Vi ska "uphill". I upptaget måste jag också bli snabbare med flera halvhalter och inte bli kvar i förhållningen, av samma anledning. Efter en liten paus blev det fattingar från skritt, även där, snabba tassar utan att gå iväg och bli lång. Fick nog ganska bra ordning på det så vi gick vidare till sidvärts i galopp på hörnlinjen; ett par steg åt sidan med bibehållen ställning utan att förböja halsen, några steg rakt fram och sedan åt sidan igen. Gjorde detta i bägge varv och det tog några gånger att få in tekniken att han även där skulle flytta undan lätt och inte glida utåt och bli lång och lufsig. Och när han är lång och lufsig måste jag bli kvick som popcorn i mina hjälper oavsett vad det är jag håller på med. Bara det är ju svårt! Det sista jag fick göra var att rida halv igenom i galopp och börja nosa på slutan genom att ställa i rörelserikningen, utan att förböja, rida några steg undan, sen rakt fram, sen undan i båda varv. Vi avslutade med samma sak i trav och sen var det jubel, klapp och karamell! Duktiga Lillen och duktiga jag! Vi tar oss framåt, sakta med säkert! 
Visa fler inlägg