Gårdagens start

Gårdagens tävling och jag är typ nöjd. Jag är nöjd med framridning och prestation på banan, även om procenten inte blev så bra. Men strunt i det, det viktigaste är att det verkar släppa lite för oss inne på banan. Jag har inte samma motstånd längre och jag kan rida. Skolorna kändes välldigt bra igår, han var rund och mjuk, men blev lite för låg i formen, bakläxa. Galoppen tar sig. Jag var lite orolig att  han skulle bjuda till byte eftersom vi börjat lite med det, men den förvända galoppen kändes bra. Däremot får vi bakläxa på medellinjen. Efter första förvända ska man vända tillbaka in på medellinjen och fortsätta ut i rättvänd. Vad händer? Lillen tar eget initiativ och gör halt vid G. "Jag är klar nu!" sa han. Haha, jag fick berätta att vi hade en liten bit kvar och så fortsatte vi. Men medellinjen är verkligen en linje som jag glömmer att rida. Och när jag rider den är det för att träna inridning. Så det är inte så konstigt att han lärt sig att man ska göra halt där. Så som sagt, bakläxa på det.
 
 Det är höstruggigt idag. Jag sitter uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och tända ljus. Lite mysigt ändå. Stallet är klart och hästarna är ute med höstkläderna på. Inget "frysa in hösten" för dem inte. Tolvgrader och regn. Senare blir det en promenad med Lillen och ett lösgörande pass i ridhuset med Carmen. Det blir fint! 

Tävling idag!

Ännu en vecka har fullkomligen flugit förbi och jag har försökt förbereda dagens tävling så gott jag kunnat. Jag och Lillen ska till Grästorp, göra en start i MsvC:1 och fylla på rutinkontot lite. Det har varit mycket jobb i veckan, men jag har även känt mig lite småsjuk. Ont i kroppen, trött och trögstartad. Idag känns det okej, jag har börjat med två koppar kaffe och ska strax till stallet för att förbereda lite, men vi behöver inte åka förrän vid tretiden i eftermiddag. Känns lyxigt när man är van att gå upp mitt i natten för att åka och tävla, haha. Vi hörs igen hörni! 
 
 
 

Fredagsfeeling

Sommarsemestern är slut och jag har gått av höstens första dygnspass och sitter nu i soffan med en kopp kaffe och filt. Det börjar bli lite sådär höstruggigt, men det är ganska mysigt om ni frågar mig. I alla fall när man är inne. Det kommer säkert låta annorlunda när jag går ut sen, haha. 
 
Idag har jag house duty med städ och tvätt och sådana där vuxna måsten. Men jag ska kolla OS-final i hoppning och rida också. Hur ska jag hinna? Hästarna har i alla fall känts superfina det senaste och vi har börjat testa lite byten. De är inte snygga, men de byter åt bägge håll, båda två. Det är kul!
 
Och syrran red sin fjärde lektion härom dagen och både hon och Lillen var så duktiga så!
 
 
Visa fler inlägg