Affärsutveckling?

 
Jag hade ett telefonsamtal med en av mina närmaste och äldsta vänner för en stund sedan. Hon driver eget inom kommunikation och utveckling där hon föreläser, utbildar, handleder, har workshops och är enormt driven, kunnig och proffsig. Med andra ord en stor inspirationskälla. Jag berättade att jag satt och grejade lite med min hemsida och hon gick igång direkt, som bara hon kan, och ställde massa frågor med hur jag tänkt, vad jag vill, hur jag ska komma vidare, och att det är ingen som kommer göra det åt mig! "Det är bara att få ur tummen!" Jag älskar att få de där små käftsmällarna ibland, de som är gjorda av kärlek och omtanke, men som ändå får en att vakna till och reflektera. Vad vill jag? Hur ska jag göra för att komma dit? Långsiktigt? Kortsiktigt? Det är ingen annan som kommer göra det åt mig, så jag borde börja snarast. 
 
Idag jobbar jag lite hemifrån med lektionsplaneringar och lite annat samtidigt. Jag jonglerar i vanlig ordning. Senare ska det ridas, jag och Lillen åker ju på årets första tävling på söndag, MsvC2 i Borås. Det blir fint! 

Vem jämför du dig med?

Det dök upp en bild i min fb-feed igår. Och jag tyckte den var så bra så den åkte ut både på min insta (asafogle) och min fb-sida.
En bra påminnelse. Allt är relativt och det är lätt att jämföra sig med andra hela tiden. Vi lever i en tid där man visar upp sitt hem, sin middag, sin nya bil, sin semester och sitt liv på sociala medier och även om det kan vara inspirerande så är det lätt att ibland jämföra sig med andra för att sedan inte känna sig riktigt lika bra/duktig/disciplinerad. Jag faller ofta dit själv. Men vad som är "bra gjort!" av någon kan vara "bättre" av någon annan medan en tredje får bakläxa för samma prestation. Det beror helt på vilket utgångsläge och vilka förutsättningar man har. Vi kan ju egentligen inte jämföra oss med varandra, vi har alla olika berg att bestiga och för att lyckas tror jag att det gäller att hålla sig på sitt eget. Det och en skopa disciplin. I mitt jobb som ridlärare gäller det också att se varje ryttares förutsättningar för att kunna hjälpa dem att utvecklas därifrån.  
 
 
 
 

Träning!

Igår var jag och Lillen och tränade för Jenny Scheven i Borås och det var så roligt, en riktig vitanminboost. Lillen var lite på tårna och det räckte att att ryttaren som red innan mig satt av sin häst så exploderade Lillen och började stöka (stegra, slänga sig) för att han har lärt sig att de då är på väg ut ur ridhuset, och det är ju inte okej eftersom han, enligt honom själv, bestämmer över alla hästar i hela världen uppenbarligen. Suck. Det är ju egentligen inget nytt, han gör så hemma också men jag har varit för mesig med honom där. Jag blir passiv och förväntar mig att han ska stöka istället för att aktivera honom och ge honom en uppgift istället. "Now he's just being naughty, don't let him take control" sa Jenny. Lillen? Naughty? Haha, det är egentligen lite nytt för mig. Så bakläxa på det! Sen jobbade vi med övergångar, att han ska reagera lite snabbare på lite lättare hjälper, även i öppna och till sist en stund med galoppen att jag ska kunna samla utan att han rätar ut sig, eller blir framtung och det gick så jädra bra, framför allt i det svåra varvet. Så vi jobbade med lite galopp-skritt-galopp bägge varv och sedan var det stor klapp, karamell och tack för idag! 

Visa fler inlägg