Åsa Foglé & Hästeriet

I goda vänners lag
Vilken härlig midsommar vi har haft. Sill, potatis, blomplockning, sång och dans. Sen lite mellanlandning i stallet, mocka och fixa och sedan grillning på en altan strax utanför Alingsås. Så himla mysigt. 
Happy midsommar!
Jag börjar väl snart låta som en gammal repig skiva, men herregud vad tiden går fort! Jag kan inte fatta att det är midsommarafton idag. Jag har gått av ett dygnspass på jobbet och är nu hemma för en snabb make over för att sedan vidare till det traditionsenliga midsommarfirandet i Bälinge med fina vänner. Hästarna är lediga idag och får gå ute och äta gräs hela dagen, de är nog nöjda med det!
 
Ha en god midsommarafton hörni! 
Markarbete
Igår jobbade vi med bommar och bockar i ridhuset. Uppvärmning med kontroll av framåtdrivande och förhållande hjälper, arbete på fyrkanten, serpentinbågar och lite sidvärts. Jag hade tre bommar på en båge på kortsidan med ca 7 meter mellan varje, dvs ett galoppsprång, som jag började att galoppera över. Syfte och mål var att bara kunna rulla över med samma rytm innan, över och efter bommarna med bibehållen eftergift i innersidan. Och bara det är svårt nog, det tog några varv innan jag lyckades hitta rätt. Efter det travade jag över bockarna på diagonalen ett par gånger innan jag satte ihop det till en slinga där jag red direkt på bommarna efter bocken, galopperade långsidan ner, bröt av på kortsidan och travade in på nästa diagonal, över bocken och vidare mot bommarna för att fortsätta så några varv. En superbra lydnadsövning där både gångarter, varv och raka och böjda spår varieras samtidigt som man jobbar med rytm och balans. Båda hästarna var väldigt duktiga, framför allt Lillen som tidigare inte riktigt "tagit tag" i hindrena, men i går fick jag känslan av att han faktiskt gjorde det och visade lite mer att han verkar förstå vad det handlar om. Carmen började med att tackla första bocken, och blev nästan själv förvånad när bommen flög iväg, sen lyften hon bra på fötterna. Hon är kanske inte någon vidare hopptalang, men småhinder och gymnastikövningar gör henne gott (som med alla andra). Hon blir ibland lite kort i galoppen och här hjälpte bommarna på marken henne verkligen att länga ut sprången, så det var ett bra pass för de båda. Och jag, som inte rider så ofta i hoppläder och lätt sits känner det i vaderna idag, haha!