Åsa Foglé & Hästeriet

Framsida lår aktiverade
Igår var jag och mina kollegor och chef på BFK på Onyx i Borås för en kostföreläsning och träningspass. Väldigt inspirerande och roligt. Jag har ju en ambition att äta bättre och träna mer avsuttet både för att må bättre, känna mig starkare och bli en bättre ryttare. Men idag kan jag knappt röra mig. Alltså, jag har aldrig haft sån här träningsvärk som jag har i framsida lår. (Och då var det passet på grundnivå med "bara" kroppen som motstånd!) Övriga kroppen är så där lite skönt öm, men låren, jag är nästan lite rädd att de håller på att dö, haha. Jag vaknade flera gånger i natt av kramp när jag skulle vända mig och det gjorde så sjukt ont. Förut när jag skulle upp för trappan hände det igen. Smärta. Jag rör mig inte fort idag alltså. Och idag ska jag jobba och rida båda hästarna för imorgon är det tävling. Jag kommer behöva lift för att kunna sitta upp och framför allt av. Hur ska det gå? Fortsättning följer... 
Även en liten förbättring är en vinst
I söndags var jag och Lillen iväg till Ale-Jennylund för att bättra på antalet starter i ryggen, denna gången med två stycken, en i LA:4 och en i MsvC:1. Vädret bjöd på värme och föregående dagars förberedelser verkade ha gjort susen. Lillen kändes framme och fin redan från början. Första klassen kändes väldigt bra, jag hade inte alls motståndet jag kände i Borås och handbromsen var så gott som släppt, i alla fall nästan hela tiden. Och jag red bättre än sist, även om jag kan göra det ännu bättre (såklart, varför vara helt nöjd? ;)) Resultatet blev dryga 64% och endast några hundradelar utanför placering, vilket var lite retligt. Men det viktigaste är att ridkänslan var bättre! 
 
I MsvC:1 var vi dock lite trötta båda två, vilket gjorde att bjudning och samling blev lidande, vilket så klart syntes i siffrorna. Men på det stora hela är jag nöjd med min fina, duktiga häst, som kämpade på tappert. Och det är det som är det viktigaste. Vi tävlar mot oss själva och en förbättring är alltid en vinst, hur liten den än är! 
Bilderna är tagna av Helly, som även agerade caddy, tack kära du! 
Lördag 160521
Som vanligt flyger veckorna fram och jag hinner inte riktigt med. Jag har jobbat, ridit och jobbat i princip, men i onsdags tog jag en liten minisemster och åkte ner och hälsade på min extrasyster som jobbar hos Eamon Hickey på Hoppcentrum i Falkenberg. Så himla kul att få se hur de jobbar, bara hänga och prata om allt och inget med henne igen. Väldigt enerigivande och insprirerande. Lillen fick tack vare det ett markarbetespass i torsdags med lite cavaletti och småskutt över bockar. Ett alternativ och variation i träningen som både han och jag tyckte var kul, det ska bli oftare! Igår fick vi trimhjälp av stallkamrat Johanna och det blev riktigt bra. Så nu är vi laddade inför starterna i Ale-Jennylund i morgon, en LA:4 och en Msv:C1. Så idag ska jag rida båda, preppa för i morgon och ha en elev, hästlördag för hela slanten. Det gillar jag! 
 
Förresten, nu ligger Utmaning nr 2 ute på www.ridsportenhjalper.nu, kolla in det och häng med!