Åsa Foglé & Hästeriet

En del av Svensk hästrehab!
Hello lördag! Och hello ledig lördag! Jag har idag unnat mig en sovmorgon, ända till kl tio. Sen att jag vaknade av mig själv (alternativt en hungrig, gapig katt i mitt ansikte) vid åttatiden låter jag vara osagt. Jag somnade om och det viktigaste var att slippa ställa klockan. 
 
Idag kan jag stolt presentera mig som en del av Viveca Ewards nya verksamhet Svensk hästrehab! Vivi kommer att ha mottagning i Kungsbacka för behandling av både häst och ryttare, men också åka ut för att behandla och hjälpa fler hästar. Jag kommer att erbjuda inpassning av Equiband, lektioner i Equibodybalance samt dressyrträning och tömkörning med Equiband och det känns fantastiskt kul att vara få vara en del i detta och förhoppningsvis kunna hjälpa fler hästar till bättre funktion! 
 
Carmen har ju rehabiliterats med hjälp av Vivi's stora kunnande om hästens biomekanik och dessa metoder, i kombination med ett annat träningsupplägg än tidigre, vilket har gett ett väldigt lyckat resultat. Equiband (som är framtaget av veterinärer, fysioterapeuter, ryttare och tränare) och Equibodybalance används även stärkande och förebyggande, alltså inte bara i rehabiliterande syfte.
 
Titta gärna in på hemsidan ---> Svensk hästrehab och läs mer. Och jag kommer starta redan idag och jobba med två nya hästar, ska bli så roligt! 
 
 
Mitt är mitt, inte ditt
Obs, ohästigt inlägg.
 
Jag gick av ett dygnspass i förmiddags och såg fram emot att få åka hem, sätta mig i soffan och ta igen mig en stund. Kommer ut på parkeringen och hittar både min och grannens bil med krossade rutor. Två på min, en på hans. Jävla helvete. Och jävla helvete att min plånbok låg i bilen. Inte synlig, så det är inte därför de har gått in, men nu ligger den i alla fall inte där längre. Min fina MK-plånk som jag fått av H, med alla min kort, körtkort, bensinkort och orimligt många kvitton. Inga pengar. Borta är också min skitiga dunparkas som jag har i stallet, som låg i baksätet, vad man nu vill ha den till..? I övrigt har hen/dem "bara" röjt runt i hela bilen, i handskfacket, skurit sönder lastnätet till bagaget för att rota där och det är krossat glas i hela bilen. Men de hade också lämnat blodspår, klantskallarna, som polisen tog med för analys. Hoppas de får träff. 
 
Men summa summarum: Sjukt tröttsamt, massor med jobb med att spärra kort, städa bilen, ringa föräkringsbolag, lämna in för att få nya rutor och så vidare. Och sjukt oskönt att någon rotat runt bland mina saker. Dessutom stod bilen typ 30 cm ifrån garageväggen så det är väl små snorungar som inte haft något bättre att göra. 
 
Jaja, det är ändå "bara" bilen. Det kunde varit värre. Och nu har jag fått gnälla av mig lite. Tur att jag ska åka till mina fina muldjur sen! 
 
Update: 
Igår eftermiddag ringde polisen och sa att de hade gripit en misstänkt (gissar efter träff på blodanalysen) och hade alla mina kort! Det trodde jag aldrig att det skulle hända, heja polisen! 
 
 
Ett sätt att leva
Det är något speciellt med helgmorgonar i stallet. Att lyssna på tuggande hästar medan man fixar med det som ska fixas. Går ut med hö i hagarna. Rosa himmel. Solen på väg upp. Någon minusgrad och dimman ligger som en slöja över hagarna. Det vilar ett annat slags lugn över hela gården på ett annat sätt än om det hade varit en tisdag. Och jag älskar det. Mindfullness på hög nivå. 
 
Nu ska jag åka och jobba!