Mental highfive och reload

Ibland överträffar jag mig själv. När en har suttit med ett problem och till slut, efter en miljard (lätt överdrivet men ändå) olika försök och lika många tankevarv runt problemet äntligen lyckas lösa det. Den känslan. Och speciellt när det handlar om områden där jag inte är någon Einstein. Det firas med ännnu en kopp kaffe innan jag åker och jobbar i stallet. 
Det här skrev jag härom dagen är jag satt och tragglade med min deklaration och till slut löste det. 
***
Idag har jag kickat igång tävingssäsongen med hästen jag har i träning hemma. Det hennes tävlingsdebut dessutom och planen var att "bara" visa henne miljön utan några som helst prestationskrav. Men vilken stjärna hon var! Hon var helt cool och uppförde sig som hon aldrig gjort annat, helt okomplicerat i alla moment. Och vet ni, det gick till och med så bra så vi faktiskt vann! Helt galet, det kunde jag aldrig tro! Så glad för att jag har förtroendet och möjlighet att få rida en så fin liten häst! 
I morgon är det Lillens tur för årsdebut. Vi drar till Vartofta och rider Div I, lag. Det ska bli roligt, det var längesen jag red i lag och Lillen har nog aldrig gjort det. Så det är dags att åka tillbaka till stallet och genrepa och packa iordning inför i morgon. Leva life, som sagt! 
 
 

Här är jag igen

Så har ännu en vecka gått, och det drygt. Det har hunnit vara påsk, jag har träffat fina vänner och familj och det har slutat vara påsk. Idag är det måndag och jag har jobbat i omsorgen i helgen och gick av i morse. Det är så skönt att komma hem på förmiddagen och hoppa i mysiga hemmakläder och duntofflor. Idag blev det dock inte så mycket vila. Hade lite "kontorsjobb" att greja med hemma. Det ska deklareras snart och som tur är har jag numera hjälp av en redovisningsbyrå, Flexfunktion, som fixar det svåra. Jag behöver bara lösa underlaget till dem, helt toppen! 
 
Resten av dagen har tillbringats i stallet. Jag har nu inte bara mina två egna, utan också en häst som är hos mig för utbildning och försäljning. Så jag har ridit den och Lillen, gjort the neverending markservice i stallet och varit och hämtat transporten på verkstaden. Efter det hann jag sätta mig lite hemma, käkat laxpudding (gott!) och druckit kaffe, så nu ska jag kränga på ridbyxorna igen, åka och ha träning och rida Carmen. Jag lever life helt enkelt! 
 
Vi hörs igen hörni! Jag har massor att ventilera, men har inte riktigt hunnit än. Så, to be continued. 

Skärtorsdagsträningar

Något som gör mig extra varm och glad i mitt ridlärarhjärta är när jag möter elever som är sådär lite extra ambitiösa och villiga att lära sig att rida. De som visar kärlek och respekt för sin häst. De som inte skyller ifrån sig eller kommer med märkliga bortförklaringar. De som vill jobba med sina hästar utifrån hästarnas förutsättningar. De som gör som jag säger och frågar om de inte förstår.
 
Besitter man de egenskaperna så tror jag, eller jag är övertygad om, att man kommer komma långt som ryttare. Jag träffade två sådana ryttare idag och det är alltid så roligt att se när eleverna har gjort sin läxa och övat på det vi gjort på lektionen innan. De hade dessa idag. Nu ska jag åka och fixa resten i stallet, vi hörs igen! 
 
 
Visa fler inlägg