Åsa Foglé & Hästeriet

En liten lista
Jag ska uppdatera er om tävlingarna i helgen, men just nu känner jag för at hästifiera en lista jag hittade hos min vän Helly:

Fem oväntade saker jag alltid har med på tävling: 
Novalucol (okynnesdricka kaffe i pauser har sina konsekvenser) 
Morakniv (finns i och för sig alltid i transporten, in case of)
Lurar till iphone (för att, om jag behöver, kunna snika iväg och lyssna en stund på Håkan, som alltid gör mig fokuserad)
Torra strumpor
Maskoten Manfred (nyast i teamet, men kommer från och med nu alltid vara med)

Fyra saker från sadelkammaren jag inte kan vara utan:
Den klassiska Stübbenlädertvålen (rengör och smörjer)
Skokräm (lädertvål på stövlarna är det inte långt ifrån spöstraff på i min sadelkammare)
Miasschabraken (bäst passform och kvalitet alla gånger. Kan användas och tvättas i nästintill oändlighet utan att tappa varken färg eller passform)
Goldenstripefilten (no words needed)
Tre saker med hästeriet som gör mig glad: 
När jag träffar elever som är ödmjuka inför sina hästar. 
När man äntligen, efter en lång vinter kan rida utomhus igen.
En välsopad stallgång. 
Två saker dina hästar inte äter: 
Svindyrt, importerat, trendigt kraftfoder. (De vill ha svenskt och närproducerat)
Hästgodis som genererar brunt kladd all over häst och utrustning. (De vill ha sockerbitar, vitt skum är bättre!)

En sak du gör i stallet flera gånger i veckan: 
Förutom mockar, sopar, packar höpåsar, sopar igen, kör vatten, släpper ut och in hästar, fodrar och sopar? Tar mig en sekund eller två att stanna upp och njuta av att jag har möjligheten att ha så fina hästar och hur fantastiskt det är att kunna jobba med det jag älskar. Och så gosar jag mular. 
Båda bilder tagna av Helly
Det ÄR roligt att tävla!
Andra omgången av Div I idag. Lillen, jag och resten av Borås-laget. Jag är väldigt revanschsugen, men måste hålla nerverna i styr idag. Har ett litet annorlunda mentalt upplägg idag, får se om det funkar. Träningen har ju gått så himla bra det senaste (tar i trä!) men på tävlingsbanan är det något som låser sig. Och det är i min hjärna. Prestationskraven. Vijan att visa vad vi kan. Viljan att vinna. Tävlingsdjävulen i mig vaknar och bara förstör för mig. Och det medför att jag rider som en kratta, helt enkelt. Kanske är det terapeutiskt och rida i lag, kanske är det helt förkastligt, det vet jag inte förrän efter. Men vi gör det för att det ska vara roligt och det är det. Det ÄR roligt att tävla! 
 
Grattis mamma!
Idag fyller min mamma 65 år, hipp hurra för henne!
Min mamma är min största förebild och inspiration. En stor del av anledningarna till att jag är den jag är. Hon har gjort mig självständig och gett mig tro på mig själv, att jag kan göra det jag vill. Hon har satt en helt del jävlar anamma och att inte ge upp i mig. 
Mamma är intelligent och alllmänbildad men också väldigt fiffig och påhittig. Om inte mamma kan laga eller fixa något så är det trasigt. Lite som silvertejp! Hon har också alltid satt mig och syrran i första hand och fixat allt ifrån "Fångarna på fortet-kalas" för syrran till hemmasydda shortchaps till mig. Hon roddade cafeterian på Alingsås RS när vi hade tävlingar och satt som ordförande i Alingsås Drill och dans, som syrran höll på med. Hon har alltid varit den som hållit i alla trådar, fixat, donat, meckat, stöttat, hjälpt och försökt att få alla i sin omgivning att må bra.
Min mamma är också min största mentor och bollplank i den pedagogiska konsten. Hon har själ och hjärta i att förmedla sin kunskap till både barn och vuxna och gör det på ett sätt som är passionerat och med en känsla utöver det vanliga. De är få av hennes elever som inte minns henne. Hon är inte rädd för att ryta ifrån när det behövs, men lika bra, om inte ännu bättre, på att berömma och bekräfta när något är bra. Och att eleverna kommer hem till henne och pappa och hälsar på, bara för att få träffa henne och berätta om sin nya skola och allmänt prata om livet nu när hon har slutat jobba säger en hel del. 
GRATTIS mamma, du är bäst! ❤️