Repost #160223 // Vem jämför du dig med?

Det dök upp en bild i min fb-feed igår. Och jag tyckte den var så bra så den åkte ut både på min insta (asafogle) och min fb-sida.
En bra påminnelse. Allt är relativt och det är lätt att jämföra sig med andra hela tiden.
Vi lever i en tid där man visar upp sitt hem, sin middag, sin nya bil, sin semester och sitt liv på sociala medier och även om det kan vara inspirerande så är det lätt att ibland jämföra sig med andra för att sedan inte känna sig riktigt lika bra/duktig/disciplinerad. Jag faller ofta dit själv. Men vad som är "bra gjort!" av någon kan vara "bättre" av någon annan medan en tredje får bakläxa för samma prestation. Det beror helt på vilket utgångsläge och vilka förutsättningar man har. Vi kan ju egentligen inte jämföra oss med varandra, vi har alla olika berg att bestiga och för att lyckas tror jag att det gäller att hålla sig på sitt eget. Det och en skopa disciplin. I mitt jobb som ridlärare gäller det också att se varje ryttares förutsättningar för att kunna hjälpa dem att utvecklas därifrån. 
 
Repost från 160223

Äntligen måndag!

Mitt lite halvsavanta sinne för symmetri gillar måndagar. Första dagen på veckan känns det alltid som att man kan börja om igen. Blir måndagen bra så blir resten av veckan också bra, vill jag i alla fall inbilla mig.
Förra veckan känns det som att det varken blev hackat eller malet när det gäller mina hästar. Men vad gör väl det, de mår också bra av att ta det lite lugnt ibland. Det var massa jobb och EM i Göteborg. Och vilket EM sen! Inte minst på grund Peder Fredricsons fantastiska vecka och individuella guld (han är helt otrolig!), men också Sveriges lagbrons i dressyr, så roligt verkligen! Det är också kul tycker jag att det är så många yngre ryttare i dressyren som är på gång och faktiskt kan börja konkurrera med de som är gamla i gemet (Patrik, Tinne, Isabel, Carl Hester osv). Therese Nilshagen och Dante Weltino och Catherine Dufour och hennes Cassidy tycker jag är i en klass för sig och küren som Sönke Rothenberger visade var helt galet bra! Men även hela arrangemanget var helt grymt, heja Göteborg! Jag läste om eventuell ansökan för WEG om några år, det tycker jag vi hoppas på. 
 
Det skrev jag i förra måndagen, sen kom jag inte längre. Veckan skenade, kan man säga. Men vad hände då, undrar ni säkert? Jag jobbade massor, både med hästar och elever och i omsorgen, var på möte med min redovisningsekonom, jag var i Floda och tränade med Carmen (halleluja moment!), sambon fyllde år, var på krishanteringskurs i Borås och så visade jag Lady för spekulant. Och så jobbade jag lite till. 
Idag är det tisdag och det är tredje dagen jag har vaknat med ont i halsen. Har inte tid med det. Jag har provat att vila bort det, funkar inte. Nästa steg är att provocera fram ordentlig sjukdom som kanske kan gå över helt sen. Hatar att vara sådär mittemellan, för frisk för att ligga i sängen, men för sjuk för att orka göra ett ordentligt jobb. Blä. Jaja, nu stallet! Vad gör ni idag? 
 
 
 
 
Visa fler inlägg