Åsa Foglé & Hästeriet

Gott nytt år!
Jag kan inte fatta att 2013 är slut, det har gått så fort. Om jag summerar mitt år snabbt så har det varit ett mycket bra år, men även tufft på sina ställen. Men det är ju så livet är. Och det är så livet ska vara. Det kommer såklart en årskrönika också, månad för månad, som traditionen säger, men inte idag. 
 
Jag kan heller inte fatta att Lillen blir sex år. Jag har en sexåring! Hur och när hände det? Nej, han är ju min lille valpige, fula ankunge med ett jättestort huvud och långa rangliga ben.. Eller? Han börjar ju faktiskt bli stor nu (kanske svan?) och det är dags att börja formulera och sätta målen för 2014. Drömmålet är att starta Msv till hösten. Det vore grymt. 
 
 
Vi kör en nyårslista också, hittad hos min gode vän Showjumper!
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Absolut, massor. Det största är väl att jag helt sonika blev sambo. Det har jag ju förvisso varit förut, men inte med H, haha. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Är inte det meningen med löften? Jag hade inget, brukar inte ha några nyårslöften bara för att man ska det. Om jag ska lova något så håller jag det. Och ska jag lova något gör det för att vill, inte för att det är nyår. Så det så. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja.
5. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014? Jag älskar mitt liv, men det senaste månaderna har det varit väldigt stressigt. Är jag välplanerad funkar det, men jag skulle vilja ha lite mer tid att kunna andas emellan. Annars är det egentligen inget jag saknat, som jag kan komma på nu. 
6. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Jag tänker ofta att "det här måste jag komma ihåg" när det händer något speciellt, men så gör jag inte det i alla fall. Kanske för att själva datumet kanske inte är det viktigaste, utan mer händelsen i sig. Fast nu när jag tänker efter måste det vara födelsedagen när jag fyllde 30 och låg hemma i magsjuka. Festligt. 
7. Vad var din största framgång 2013? Att jag tagit tag och börjat jobba med något som jag borde gjort för länge sedan. Men så är ju "Bättre sent än aldrig!" lite av mitt motto också! 
8. Största misstaget? Jag har svårt att se misstag som misstag. Jag ser det mer som en erfarenhet. Blev det fel tar man reda på varför och gör inte samma sak igen. 
9. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, både och. Har gjort en och annan avsittning, men även haft en del stress som gjort att jag inte mått helt bra i perioder. 
10. Bästa köpet? Presenter till mina nära och kära. Och min bil. 
11. Vad spenderade du mest pengar på? Hästen. Eller bilen. Helst hästen. 
12. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, absolut. 
13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Det är lite samma här. Har svårt att koppla låtar med år eftersom jag lyssnar på så mycket olika musik, både gammalt och nytt. Men Håkan Hellströms Valborg är mycket 2013. 
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. 
15. Vad önskar du att du gjort mer? Brytt mig om mig själv och det jag behöver. Jag tenderar att bry mig mest om vad andra behöver. Det gäller att hitta någon slags balans. 
16. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit saker och folk dränera mig på energi. 
17. Hur tillbringar du julen? Hemma med både min och H's familj. 
18. Favoritprogram på TV? Jag hinner inte så mycket tv-tittande, men när det blir blir det mest serier. Just nu är det Dexter som plöjs. Mycket bra.
19. Bästa boken du läste i år? Önskar jag hade mer tid och ro att läsa. Började med Zlatans biografi men blev aldrig klar. Har nog inte läst en enda hel bok i år. Fick Kristian Gidlunds I kroppen min i julklapp. Den ska jag läsa, måste bara förbereda mig mentalt först.
20. Största musikaliska upptäckten? Åh, kan inte ranka musik så! 
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja visst, jag har tydligen varit väldigt snäll!
22. Något du önskade dig men inte fick? Jag är jätteglad och tacksam för det jag får!
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Som sagt, var magsjuk. 
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag hade velat ha mer tid att umgås med vänner, både när och fjärran. Det känns som ju vuxnare och äldre man blir desto mindre tid blir det med vännerna. Det tycker jag inte om. Jag vill kunna hänga utan att det är så himla uppstyrt, till exempel bara käka korvstroganoff tillsammans en helt vanlig vardagskväll. 
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Jag tror den är ledig och bekväm, men jag försöker ändå ser någorlunda presentabel ut. Om inte annat för mina medmänniskors skull. Vill nog inte kategorisera stilen, det är en blandning av klassisk och casual åt det rockiga hållet? 
26. Vad fick dig att må bra? Min kille, min häst, min familj och mina vänner.  Att jag har möjligheten att få jobba med det jag älskar. Att jag får bo i ett eget hus precis bredvid Lillen. 
27. Vilken kändis var du mest sugen på? Här säger jag som Matilda: "Öh?"
28. Vem saknade du? Jag saknade många av mina vänner i Skara. Och hela Skara med för den delen. 
29. Den bästa filmen du sett i år? Samma här, har svårt att ranka det, men kom direkt att tänka på Känn ingen sorg, så jag säger den!
 
Gott nytt år kära läsare och vänner!