Åsa Foglé & Hästeriet

Kurs på Strömsholm
Som ny besökare på Strömsholm och total hästnörd så är jag helt blown away. Vilket ställe, vilken historia och vilka byggnader. Jag ville inte åka hem. Fredagen bestod av teori, diskussion och uteritt i den fantastiska miljön kring slottet och anläggningen och dessutom i det helt grymma vädret.
    
Vita ridhuset, när det bygdes på 1800-talet ansågs det som Europas finaste ridhus och folk reste långväga för att se det. Kändes nästan som att komma in i en kyrka. 
    
Skritt runt slottsparken.
Thottska Villans baksida och mitt rum. 
Dag nummer två startade vid sjutiden med frukost och sedan lite mer sight seeing, nu till active stable anläggningen där hippologernas hästar var inkvarterade, om jag förstått det rätt.
Active stable, kraft- och grovfoderstationerna.
Efter det tog vi oss till stallet och gjorde i ordning varsin häst till dagens ridlektion för Agneta. Jag fick en liten söt fuxmärr med krok på halsen och pigg blick, Cayenne. Totala motsatsen till Lillen; liten, energisk och otroligt känslig. Var lite svår i kontakten, ville gärna släppa, men hon blev riktigt fin efter en stund och jag fick krumelura lite. Satt med ett leende på läpparna hela tiden, det var kul!
    
Cayenne
 
Efter det fick vi åka hem, trots att ingen av oss ville. Strömsholm är verkligen hästnördsparadiset, vi har verkligen fullständigt nördat ihop och diskuterat, reflekterat och analyserat. Jag vill tillbaka snart! (Jag vill typ bo, leva och jobba där, haha.)