Åsa Foglé & Hästeriet

Oh, happy day!
Det regnar utomhus men vad gör det, jag har sol i sinnet! ☀️
 
#1. I morgon är det exakt två månader sen jag vred av skenbenet. Idag har jag varit hos läkaren, röntgats och blivit besiktad med OK go! Frakturen är läkt, det ser bra ut och ingen skada på korsbandet (som man misstänkte en liten efter magnetmagnetröntgen)! Jag får var försiktigt, men jag får rida igen!! Wiiiiiiie!! Jag behöver inte ha ortosen längre, men behåller den ifall jag ska göra något tyngre. Jag har även varit på rehab och fått fler övningar och nu är det bara att träna upp styrkan i benet igen. Jag ska träna som en blå. Läkaren sa att det kan ta upp till ett år att bli helt hundra återställd och att jag måste vara försiktig. Jag tror det var bra att jag har varit lydig och gjort som proffessionen sagt.
 
#2 Förra veckan var jag med Lillen på kliniken igen och de skar ut svallköttet i munnen på honom och skickade det på analys. Jag inser nu att jag kanske inte berättat om det? Jag upptäckte i alla fall ett sår i munnen på honom för drygt två månader sedan, på lanen precis framför kindtänderna där bettet ligger, och var och kollade det veckan innan jag skadade mig. Han ordinerades då bettlöst en månad. Munnen läker ju generellt väldigt fort. Det blev nästan två eftersom jag blev handikappad, men så var vi tillbaka iaf då förra veckan men  svullnaden hade inte lagt sig. Så de skar ut den och skickade biopsi.
 
Idag ringde veterinären och berättade att de hade hittat ett litet, litet hårstrå inkapslat i vävnaden. Så han har, på något sätt fått in det i slemhinnan och så har bettet såklart retat varje gång de legat där så kroppen har liksom bakat in det i den lilla bullen, som ett skydd. Rätt häftigt ändå. Men skönt att det inte var någon annan cellförändring! Och nu är såret läkt och förhoppningsvis kan han ha bett igen snart. Vi ska bara göra en sista koll nästa vecka. 
 
Det verkar som att allt blir bra! ☘️