Åsa Foglé & Hästeriet

Lördag
 
Kom hem från jobbet för en stund sen, har druckit kaffe och tagit det lugnt en stund. Huvudet känns fortfarande lite tjockt och en värmande känsla kommer till och från i skallen ovanför höger öga. Lite obehgligt, men det går säkert över.
 
Dagen idag då? Jo, Lillen ska joggas, jag har ett par elever och ikväll är det kalas för H som fyller år. Och vet ni, vi är numera husägare. Det är ju helt galet! Vi har köpt ett litet gult hus här i Lagmansholm. På landet, nära stallet, alldeles perfekt. Så nu ska det målas, tapetseras och grejas så det blir precis så som vill vill ha det! 
 
Nu ska jag ner i stallet, later folks! 
Ögonmigrän och balansboll
 Igår hade jag tydligen ett ögonmigränanfall följt av huvudvärk och skallen känns fortfarande lite halvtjock. Har aldrig varit med om det innan, men det var riktigt obehagligt att knappt se något. Det var som en fläck i nedre delen av synfältet som både snurrade och blinkade i alla färger blandat med ett zickzackmönster, och den blev bara större och större. Och halvt hypokondrisk som jag är självdiagnosticerade jag värsta möjliga direkt. Sen ringde jag sjukvårdsupplysningen. Halvblind och helnojjig. Men det gick över på en halvtimme ungefär. Höll mig hemma resten av dagen igår och "lekte" bland annat lite med min balansboll och idag känns det minsann i bålen, mycket bra träning! 
 
Idag är det fredag och ett jobbdygn väntar. Har varit iväg och haft en elev i ösregnet, handlat och nu ätit lunch. Lillen vilar idag också. Nu ska jag dricka lite mer kaffe, träna lite på bollen och sen bege mig. Ha en fin fredag hörni! 
 
 
God morgon!
Sitter och dricker löjligt starkt kaffe och kontemplerar över gårdagens hoppträning för Sussie.
Var riktigt bra övning med fokus på lydnad och att att hästen skulle vara framme för skänkeln. Lillen var på hugget och busade och tokade sig flera gånger med små bocksprång, har ju knappt hänt innan, haha. 
 
Eftersom jag är mindre begåvad på det här med ritprogram försöker jag förklara övningen i ord istället med tillhörande old school ritning, utan skalenliga proportioner, ovan. Eftersom den även är liggande, obsa att ruta ett, uppvärmning, är i översta högra rutan. Det ologiska i det får vägas upp av det sjukt pedagogiska med olika färger för olika gångarter; lila för trav, grön för galopp. Ni får använda er fantasi lite också, hehe. Okej! 1. Höger varv, trav - vända in vid M - över medellinjen - halt på kvartslinjen  - 1/4 framdelsvändning undan vänster skänkel - fatta galopp och galoppera rakt fram på kvartslinjen mot kortsidan - bryta av och trava ut i hö varv igen. 2. När detta funkade lades det till en bock på medellinjen att travhoppa - landa, halt, framdelsvändning - galopp fram, tre språng, över två bommar - bryta av till trav och travhoppa ett kryss. Denna övning gjordes åt bägge håll. 3. Sedan lämnade vi det och travhoppade bock in och galopphoppade långsida med kryss - fem språng till två galoppbommar - fyra språng till kryss igen. På slutet hoppade vi liten bana (4) inkluderade vattenmatta! Först gick vi över och sedan galopperade vi över bara mattan. Dock var det ett litet stopp först att försäkra att den inte tänkte bitas.
 
Jag är såklart jättenöjd med Lillen, han var superduktig och nu börjar han att fatta grejen; är lite mer hindersökande och hoppar, han tar sig inte bara över utan han hoppar. Det är bara jag som måste tuffa till mig lite, men det kommer, det var riktigt roligt. Och riktigt typiskt att det inte filmades. Igen.