Åsa Foglé & Hästeriet

Skam den som ger sig
Japp, ridningen igår gick bättre och idag kändes Lillen mjuk och fin så det planerade lösgörande passet inför träning imorn blev en jogg på tjugo min. Det räckte fint. Med Carmen däremot är jag i förhandling, dag två. Jag tycker mig ha skickat de där formulären men har inte fått något svar.. Det går toppen så länge jag värmer, men när ramen ska tajtas lite har jag fått mittenfingret av henne ett par dagar nu. Hon vill inte alls och blir riktigt ful, hotar med att ställa sig, backar, slår mot skänkeln, piskar med svansen och är allmänt jävla sur, rent ut sagt. Men ja, hon är brunstig. Det är väl därför, så om det inte ger sig får hon väl få sig en undersökning. Nu ska jag åka och klämma på en nykläckt fölbebbe, sen blir det lite arbete. Vi hörs hörni! 
Glömmer och går vidare
 Efter två dagars vila var jag taggad att sitta upp på Lillen idag igen. Men tyvärr var det inte många rätt. Lillen kändes stum, okoncentrerad, kärv i munnen och allmänt inte där, så att säga. Jag vet inte vad jag ska jämföra känslan med, men det var allt annat än han brukar vara. Visst kan han ligga på lite i handen men inte på detta sättet. Det gick liksom inte att lossa det. Gjorde en miljard övergångar, flyttade undan, försökte aktivera men jag lyckades inte så bra idag. Så jag gav upp och arkiverar detta passet under "Glöm och gå vidare". Ibland blir det så och då får man släppa på prestigen och inse att det helt enkelt inte var en bra dag idag. Imorgon är en ny dag och då åker vi till Lisa och rider program. Vi ska ju för bövelen tävla på fredag!
 
Finfredag
Idag var frukostgröten nästan god, det måste ju ändå räknas som progress! Om inte annat har jag märkt bara på två dagar att magen verkar gilla det också. Mycket bra.
 
 
Igår utökade jag artelleriet med ett stycke tävlingsskåp, så nu kan vi åka på meeting som en prôffs :D Köpte det via facebook, i grannkommunen, till ett pris som dessutom var som hittat. Miljövänligt och bra! Och det påminner mig om att jag ska slänga ut ett par annonser på lite möbler som står här och tar plats. 
 
 
Bägge hästarna har jobbat idag. Lillen gick på tömmen. Det var ett tag sen, men det gick riktigt bra. Joggade enligt samma princip som i ridningen, korta kvicka steg, övergångar, tempoväxlingar och lite sidvärts. Bosse körde sitt race på gräsmattan bredvid och idag var han inte alls lika läskig. Bara lite. Carmen fick en tur till skogs och sedan ett pass på banan. Jag hade inga förväntningar på något storartat då hon är megabrunstig, men hon gick riktigt bra! Men satans känslig. Och ville bara galoppera. Och vilka fattningar hon gjorde, det small bara till, bam! Haha. Mina fina hästar. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. 
 
Foto: Helena Bergander