Åsa Foglé & Hästeriet

Tredje advent
En kall men vacker morgon. Termometern visade -7 frostiga grader när jag satte mig i bilen och åkte till stallet, påpälsad till tänderna. Jag lyckades tyvärr inte undvika förkylningen som alla verkar haft och har legat i soffan i vad som känns som en vecka men som egentligen är två dagar typ. När man är van att ha hundra järn i elden och vara igång hela dagarna är det svårt att vara stilla, även om kroppen är nedsatt och behöver vila. 
Nu är i alla fall hästarna ute och stallet klart, och jag har kommit hem och bryggt mig en kanna kaffe och tagit på mysbyxor och raggsockar. Jag är sådär kall om kinderna och känner mig pigg, även om jag nyser och hostar om vart annat. What doesn't kill you och så vidare ;) 
I fredags fick båda hästarna gå på töm över cavaletti. Jag brukar ju jobba dem från marken minst någon gång i veckan oavsett, men då var det endast för att jag inte kunde rida. Jag får så dåligt samvete om de inte gör något mer än går i hagen flera dagar i rad och i torsdags vilade dem. På vintern går det ju i mindre rasthagar dessutom så då behöver de göra något utöver det, om det så bara är några varv på linan i ridhuset eller en kort promenad så lättar det i alla fall mitt dåliga samvete.
Ha en trevlig tredje advent nu hörni!  
#1 - Anonym

Tack detsamma o krya på dig! Klappa hästarna!, vem sa det? 🐴❤️